Jadetanssi - osa 302

Mitään sanomatta miehet astuvat ulos autosta ja me naiset valmistaudumme ohjastamaan sen ulkoilmaan, kun taistelun tohina on ohitse. Taistelu tästä ilmiselvästi tulee, sillä miehet ovat varustautuneet välineillään yhteenottoon. Hyökkäys on paras puolustus. Mestari, Oto, Rex ja Kauko ovat asemissaan, ja kaikki seisovat odottaen aloitetta. Kuulemme kaiuttimesta mestarin ääneen.

- Nyt, arvon rouvat, rullatkaa Iso-Iita ryömintävauhdilla ulos. Me raivaamme tietä.

Miina käskyttää automme hitaaseen etenemiseen. Koneet hyrähtävät puoliteholle ja vaunu nytkähtää liikkeeseen. Samalla miehet edessämme ottavat määrätietoisia askeleita kohti mustapukuisten miesten rivistöä. Nopeasti laskettuna ukkoja taitaa olla toistakymmentä, ehkä kuusitoista. Olen niin jännittynyt, etten tahdo ehtiä ymmärtämään, mitä kaikkea parhaillaan tapahtuu. Ensimmäiset kudit laukeavat tarkastajien aseista, mutta taitavina sotureina mestari ja Oto katkaisevat niiden tien alkuunsa. Rex on vetänyt selkäänsä polttopallorepun, jonka pohjasta lähtee notkea letku, joka puolestaan sylkee punahehkuisia polttopalloja kohti vihamiehiä. Pallot tekevät selvää jälkeä tai ainakin ne polttavat savuavia reikiä miesten mustiin pukuihin. Viilenneet kuulat palaavat kuin kutsuttuina takaisin repun suppiloihin, jotka nousevat olkapäiden yläpuolelle. Oto käyttelee sähkösapeliaan hämmästyttävän taiturimaisesti ja pomppii kömpelöiden robottimiesten välistä kuin liukas kala. Mestari on jälleen tullut ulos kuorestaan ja transmutatoitunut käveleväksi koneeksi. Myös hänen sähkösapelinsa tekee tuhoisaa jälkeä leikellen robotteja alkutekijöihinsä. Miina älähtää.

- Voi ei! Katsokaa!

Suuntaamme katseemme kauemmaksi hallin seinää kohti. Räjäyttämästämme aukosta valuu lisää kulkuneuvoja, joista kiirehtii kymmeniä mustapukuisia kyborgeja. Kaikilla tuntuu olevan kiire pysäyttää automme. Mutta mitä tekee Kauko? Miehellä on mukanaan pieni rasiansa, jonka hän otti viime tingassa mukaan helipumpperista. Kauko on pukenut silmikon päänsä ympäri ja ohjailee nyt… hieraisen silmiäni, mutta ne eivät valehtele. Pienestä rasiasta ponnahtaa esiin punasävyinen hovertti!

Julkaistu maanantaina 26.11.2018 klo 18:41 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 301
Seuraava
Jadetanssi - osa 303