Jadetanssi - osa 123

Teatterin kummitus

Istahdamme takaisin lämpimän putken päälle kuuntelemaan Gorban teknisluontoista luentoa hämmästyttävästä hovertista.

- Tässä tapauksessa hovertti liikkui ylös ja alas sekä vasemmalta oikealle samaan tapaan kuin muinainen television kuvaputken elektronisäde muodosti kuvan lasipinnalle.

Kollektiivimuistini alkaa omaa tahtiaan selostaa television ja kuvaputken antiikkista historiaa. Minulle ja meille muille tämä kaikki on niin sanotusti hepreaa. Televisio? Kuvaputki? Elektronisäde? Uskomatonta, miten esi-isämme ovat joskus tulleet toimeen tekniikan kanssa. No, joskus on heidänkin täytynyt jostain aloittaa. Siis kuvaputki, täh? Gorba jatkaa.

- Hovertti siirtyy XY-akseleilla ja välähtää jokaisessa pisteessä samalla värillä, joka juuri tuossa samassa kohdassa on laitteen ottamassa valokuvassa.

Kauko keskeyttää perin mielenkiintoisen luennon.

- Gorba, tunnut tietävän hyvin tekniikkaa. Kerro salaisuutesi.

Ukkoraiska vilkaisee keskeyttäjää, mutta ei anna sen pysäyttää itseään.

- Hovertti osaa myös väistää esteet. Rex, kun työnsit kätesi horvetin muodostaman virtuaalisen kuvaseinän läpi, syntyi siihen hetkeksi aukko. Hovertti kiersi kätesi, jotta se ei olisi törmännyt siihen. Tämän vuoksi kuvassa näytti olevan reikä, josta saatoit nähdä minut osittain.

Rex on nostanut kätensä leuan alle ja tuumaa ääneen.

- Mielenkiintoista! Tuohan on mainio laite! Ohjaat sitä siis noilla verkkokäsineillä ja äänikomennoilla?

- Kyllä vain, näillä silmälaseilla voin myös seurata kuulaa ohjaavaa tietokonetta ja äänikomennoilla saan horvetin tekemään haluamiani temppuja. Katsokaapa tätä!

Gorba nostaa likaisen laudan lattialta ja laittaa sen pystyyn seinän viereen. Mies työntää meidät taakseen. Jollakin käskyllä hovertin väri muuttuu punaiseksi, ja taas alkavat verkkokädet liikehtiä. Hovertti tekee nopean ilmalennon ja leikkaa puulaudan kahtia kuin kuuma veitsi voikimpaleen. Hiiltyneet kappaleet kolahtavat lattialle ja ohut savuvana nousee niistä merkkinä polttavasta kosketuksesta. Haistan palaneen käryä. Kuula vaihtaa väriä, ja ukko jatkaa tarinointiaan.

- Hovertti on myös vaarallinen tuhoväline, kuten huomasitte. Juuri tämän tuhovoiman vuoksi nämä laitteet kiellettiin ja hävitettiin jo kaksoissodan aikana eikä niitä löydä enää kuin… niin… vääristä käsistä!

Olemme suorastaan kauhuissamme näkemästämme ja kuulemastamme.

Julkaistu maanantaina 14.5.2018 klo 17:28 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Siegfried III: Jumalten iltahämärä
Seuraava
Jadetanssi - osa 124