Jadetanssi - osa 148

Baby Blu

Sovitan takamukseni ihanan pehmeään nojatuoliin ja haen miellyttävän asennon esityksen ajaksi. Tuolini tarjoilee virvokkeita ja naposteltavaa eli takapuoltaan ei tarvitse nostaa koko näytöksen aikana. Asetun muiden mukana seuraamaan sivustakatsojana. Kaukokin on istahtanut joukkoomme, sillä hänen roolinsa näyttelee animatroni samoin kuin vastanäyttelijänkin. Valot himmenevät ja pikselaattorit alkavat piirtää maalaismaisemaa. Ilmaan ilmestyy alkutekstejä. Näytöksen nimi on Baby Blu. Pääosan esittäjät nimetään samoin kuin ohjaaja ja muut produktioon osallistuneet henkilöt. Musiikin on valinnut Wouldiwas Shookspeared… Hetkinen…! Eikö tuo ole se sama mies, jonka tapasimme jokin aikaa sitten vedenalaisessa diskossa? Voisin vaikka vannoa, että kyseessä on sama heppu… ainakin nimi on minulle entuudestaan tuttu. Tekstit vilahtavat nopeasti ja loppuvat ennen pitkää. Eteemme avautuu hiekkainen maantie keskellä peltoaukeaa. Taustalla soi rytmikkäästi jyskyttävä musiikki, jota en tosin tunnista, mutta tekstitys kertoo laulun nimeksi Physical, jonka esittäjänä on Olivia Newton-John. Historiatietokoneeni supajaa korvaani, että kyseinen laulajatar vaikutti joskus kauan sitten 1900-luvulla. Hmmm… No ilmankos, ja ellen nyt aivan väärin muista, niin sehän on sitä Wouldiwasin musiikkimakua. Rakas lukijani, nyt kannattaisi laittaa tuo kappale soimaan mistä sitten ikinä vanhaa musiikkia kuunteletkin ja eläytyä kanssani tunnelmaan.

Kaukana horisontissa kohoaa pölypilvi. Pian pieni henkilöauto pyyhältää kohti katsomoa ja ampaisee kovalla vauhdilla ohitsemme. Jostakin tuulahtaa ilmavirta kasvoilleni samalla, kun auto ohittaa meidät. Kylläpä nämä virtuaalinäytelmät ovat todentuntuisia. Kuva vaihtuu, ja nyt istumme ohikiitäneen auton takapenkillä ja seuraamme edessä istuvien miesten keskusteltua. Autoa ajaa… kas kummaa… meidän Kauko! Näytöksessä hänellä on roolinimenä Pirgel Oporna. Mies hänen vierellään kääntää päätään ja kysyy ajajalta.

- Pirgel, minne olemme matkalla?

Kuljettaja pitää katseensa tiiviisti tiessä, joka tekee ajoittain loivia kaarroksia vasemmalle ja oikealle. Pölyinen maantie mutkittelee peltopalstojen välissä ja kiitää tuhatta ja sataa asutusten ohi ja asuttamattomien metsätaipaleiden läpi. Uskomattoman autenttinen tämä show todella on, sillä tuolini tärisee ja keinuu auton kanssa samaa tahtia aivan kuin oikeasti istuisin kaaran takapenkillä. Pirgel vastaa kysyjälle.

- Ajamme Mammoraan.

Julkaistu maanantaina 11.6.2018 klo 17:21 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 147
Seuraava
Jadetanssi - osa 149