Jadetanssi - osa 62

Viimeistelemme aamiaisemme ja valmistaudumme päivän tutkimusmatkaan Mustassa Maassa. Oppaan me todellakin tarvitsemme, sillä tästä alueesta ei ole mitään karttoja emmekä muutenkaan tunne paikkoja. Kävelemme aulassa kohti ulko-ovea, kun Rex pysäyttää joukkomme.

- Oletteko panneet merkille jotain outoa?

Käännymme kaikki puheen suuntaan ja odotamme innolla, mitä Rex on havainnut.

- Huomaatteko? Lattiat, seinät, katot ja kaikki ovat metallia!

Alamme välittömästi tampata lattiaa jalkojemme alla. Metalliset kumahdukset vahvistavat Rexin havainnon. Vasta nyt itsekin panen merkille kummallisen rakennusmateriaalin. Rex johdattaa meidät ulos, jossa kirkas auringonpaiste suorastaan häikäisee. Päämme kääntyilevät ympäriinsä, kun ihmettelemme näkemäämme. Miina pääsee ensimmäiseksi ääneen.

- Tämähän on kelluva merialus eikä mikään saari!

Kauko on yhtä hämillään ja antaa oman mielipiteensä.

- Nyt ymmärrän, miksi täällä ei ole ajoneuvoja.

Rex täydentää kumppaneidensa puheenvuorot.

- Se selittää myös sen, miksi tämä ei näy kartoilla. Tämähän ei oikeastaan ole kiinteä kohde kartalla tai maastossa vaan liikuteltava meritukialus.

Seisomme siis jonkinlaisen laivan kannella! Lautta on mitä ilmeisimmin ankkuroitu tukevasti, sillä en tunne mitään keinuntaa tai huojuntaa. Ymmärrän nyt myös, miksi taloiksi kutsumamme rakennelmat ovat kovin matalia täällä. Ne ovat enintään nelikerroksisia, vai pitäisikö täällä nyt puhua kerrosten sijaa kansista, kun olemme tällaisella aluksella. Oikeastaan rakennusten välissä ei ole katuja vaan kattamattomia käytäviä. Otamme rohkeasti lisää askeleita ja astelemme eteenpäin. Käännymme hotellimme nurkalta vasemmalle, ja samalla eteemme avautuu kapea käytävä, jonka päässä siintää sininen meri. Rex ja Kauko kiiruhtavat kujan päähän ja pysähtyvät reelingin ääreen. Tulemme Miinan kanssa perässä ja nostamme kaikki neljä kätemme kaiteelle. Partaan takana on aava meri. Missään ei näyt muuta kuin sinistä taivasta ja märkää merta. Kaikesta päätellen olemme kaukana rannikosta. Nuuhkimme raikasta meri-ilmaa, mutta pian unelmointimme keskeytyy takana kuuluvasta äänestä.

Julkaistu tiistaina 6.3.2018 klo 17:19 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 61
Seuraava
Jadetanssi - osa 63