Jadetanssi - osa 251

Olemme joutuneet mitä ilmeisemmin maantierosvojen ahdistelemiksi. Yhteydenpito jatkuu.

- Otamme kulkuvälineenne hallintaamme. Seuraatte meitä.

Mestari Bomfel taitaa olla yllättynyt, vaikka en hänen ilmeistään tiedä mitään, kasvoton kun on. Helipumpperin valot ohjaamossa syttyvät ja ajokkimme nytkähtää liikkeelle. Tuntemattomat heput ovat ottaneet ohjat käsiinsä, emmekä voi muuta kuin katsoa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Seuraan ikkunasta etenemistämme. Käännymme pois maantieltä ja ylitämme hiekkatasangon. Meitä viedään kohti vuoriseutua, jossa kohoaa korkeita vuoripylväitä tiheän metsän keskeltä. Puiden keskelle on raivattu alkeellinen tie, joka päättyy erään pylväspaaden juurelle. Pysähdymme. Helipumpperin katolta kuuluu kolahduksia. Tunnen, miten hökötyksemme alkaa hiljalleen kohota. Käännän muiden tavoin kuvakulman kattokameralle. Kulkuvälineemme kattoon on kiinnittynyt neljä suurta kohotinta, joiden suuret propellit pyörivät vinhasti auringonvalon välkkyessä lapojen välistä. Rex arvelee, että kohottimet ovat kiinnittyneet magneettisesti kattoon. Nyt ne vetävät meitä pystysuoran vuorenseinämän viertä pitkin ylös vuoren laelle. Nousuvauhtimme hidastuu ja kamerasta päätellen olemme tulossa jonkinlaiselle asemapaikalle. Kuulen jälleen kolinaa ulkopuolelta. Kohottimet pysähtyvät ja propellit jäävät pyörimään omaan tahtiinsa hiljalleen hidastuen. Bomfel pyörii ohjaamossa kuin väkkärä.

- Taidamme olla perillä, missä sitten ikinä lienemmekään.

Nousemme tuoleiltamme ja kokoonnumme tuulilasin äärelle. Ikkunasta avautuu hulppeat näköalat alas laaksoon, jossa tiheä metsikkö harvenee hiekkaerämaaksi. Kaukana siintää aavikkomaantie, jota pitkin kuljimme vain hetki sitten. Rannekkeeni korkeusmittari osoittaa, että olemme yli kahdensadan metrin korkeudessa. Havahdumme kauniiden maisemien ääreltä, kun ovelta kuuluu ääniä. Helipumpperin ovi avautuu sihahtaen ja sisään leijuu kaksi reseptiorobottia. Pallonmuotoiset koneet jäävät ilmaan leijumaan. Toisen robottipallon keskelle ilmestyy sininen valorengas ja samalla pallosta kajahtaa synteettinen ääni.

- Olkaa hyvät ja seuratkaa!

Marssimme jonossa reseptiorobottia seuraten sisäpihaa kiertävää käytävää pitkin. Toinen reseptiorobotti seuraa meitä ja ilmeisesti varmistaa, ettemme tee mitään tyhmyyksiä. Käytävän toisessa päässä pysähdymme suurten ovien taakse. Robotti päästelee tuntemattomia äännähdyksiä, ja ovet avautuvat.

Julkaistu tiistaina 2.10.2018 klo 17:30 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 250
Seuraava
Jadetanssi - osa 252