Jadetanssi - osa 230

Rothenburg

Hölkkäämme pitkää käytävää pitkin, kunnes löydämme oven ulos. Huokaisemme helpotuksesta päästessämme taas päivänvaloon. Seisahdumme rakennuksen takapihalle hetkeksi. Kauko arvioi tilannetta.

- Toivottavasti pääsimme eroon niistä pelottavista tyypeistä.

Rex kutsuu Iso-Iitan rakennuksen taakse, ja nousemme kyytiin. Emme aikaile, vaan annamme automme survaista liikkeelle niin nopeasti kuin vain mahdollista. Kukaan ei puhu mitään pitkään aikaan, ja kiidämme onneksi jo hyvän matkaa suurkaupungin ulosmenotiellä kohti asumatonta erämaata. Miina avaa vihdoin keskustelun.

- Huh! Taisimme säikähtää niitä heittiöitä.

Oto komppaa.

- Todellakin, en olisi välittänyt ottaa selvää, mitä he meistä oikein halusivat.

Rex tyynnyttelee.

- Luulen, että he olivat vain tavallisia paikallisia varkaita. Ajammehan isolla ja kalliin näköisellä autolla emmekä ulkoasumme perusteella muutenkaan oikein sulautuneet ympäristöön.

Mestari Bomfel odottelee meitä helipumpperinsa kanssa sovitussa paikassa. Ajamme Iso-Iitan sisään ja istuudumme taas ohjaamon puolelle. Mestari on utelias pistäytymisestämme kaupungissa.

- Miten vierailunne Fitter Bungersissa sujui?

Rex vastaa.

- Saatoimme Annelin matkoihinsa ja pian sen jälkeen saimme paikallisen pikkujengin kannoillemme. Heistä ei kuitenkaan ollut vaaraa karistettuamme häijyt tyypit nopeasti.

Bomfel ottaa suunnan etelään ja kohteeksi vanhan Rothenburgin kaupungin muinaisessa Baijerissa. Annelin tietojen mukaan Fatima kätyreineen piileskelee Pyhän Jaakobin kirkon kellariholveissa. Matka eteläiseen Baijeriin täältä pohjolasta on pitkä, ja varaudumme muutaman päivän ajoon. Helipumpperilla taival taittuu suhteellisen nopeasti, mutta joudumme taas jättämään kookkaan härvelimme kaupungin ulkopuolelle eikä Iso-Iitallakaan ole asiaa keskiaikaisen kaupungin kapeille kujille. Historiatietokoneeni kertoo korvakuulokkeeseeni tiivistettyä tietoa Rothenburgista. Ensinnäkin kaupunki on syntynyt tiettävästi jo keskiajalla eli siis joitakin tuhansia vuosia sitten. Nykyään kaupunki on suosittu ulkoilmamuseo, jota se on ollut kaikki nämä vuosituhannet. Rothenburg kuulostaa kiehtovalta ja mielenkiintoiselta kohteelta.

Julkaistu maanantaina 10.9.2018 klo 16:01 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 229
Seuraava
Jadetanssi - osa 231