Jadetanssi - osa 305

Seuraan Iso-Iitan ohjaamossa Miinan kanssa tilanteen kehittymistä. Pukumiehiä ryntää kovalla kiireellä kaksikon ympärille ja yhdessä hujauksessa molemmat on niin sanotusti raudoitettu. Pidätys on nopea. Fatimaa ympäröi mäläyssäteiden pidätyskehä, joka estää pidätettyä liikkumasta omasta tahdostaan. Luulen, että halliin on rynnännyt suuri joukko poliiseja tai vastaavia viranomaisia. Joka tapauksessa joukkion johtajaksi arvelemani mies keskustelee kovin tuttavallisesti mestarin kanssa, eikä Rexkään tunnu pelkäävän häntä. Uskaltaudumme viimein astua ulos autostamme, kun miehet viittilöivät meidät hallin puolelle. Miina haluaa vastauksia.

- Mestari…, Rex… mitä tämä on?

Musta metallilaatikko kierähtää puoli kierrosta ja pysähtyy Miinan eteen. En vieläkään osaa sanoa, missä tuon kuution etuosa on, kun jokainen kylki näyttää samanlaiselta ja mustan kuvun läpi ei näe, missä asennossa kamerat ovat.

- Miina, saanko esitellä sinulle ystäväni…? Tässä on prokuraattori Pesta Murjantainen.

Lievästi tai oikeastaan reilusti liikalihava prokuraattori hieman puuskuttaa kiirehdittyään halliin iskujoukon perässä. Kauhtuneeseen poplariin pukeutuneella herrasmiehellä on lierihattu hieman vinossa, ja sen alla kiiltelee muutaman päivän pesemätön ja siksi rasvainen hiuskuontalo. Herra Murjantainen kättelee Miinan ja minut ja esittäytyy vielä vähän hengästyneenä pidellen toisella kädellä kankaista nenäliinaa ja pyyhkien sillä tuon tuostakin valmiiksi kuivaa suupieltään. Minusta manööveri näyttää tavalta, jota vanttera ukko toistaa tasaisin väliajoin.

Julkaistu torstaina 29.11.2018 klo 19:30 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 304
Seuraava
Iron Sky -elokuvajuliste