Jadetanssi - osa 253

Suuressa salissa kajahtaa kaksi läpsähdystä, kun Jerta Paasus, siivousliikkeensä päällikkö, lyö pulleasormiset kätensä yhteen. Reseptiorobotit lennähtävät taas eteemme ja jäävät leijumaan. Jerta selittää seuraavat liikkeensä.

- Seuraatte nyt reseptiorobottejani takaisin ajoneuvoonne, jossa siivousryhmäni ottaa teidät vastaan. He keräävät tarpeettomat omaisuudet ja te voitte ohjeistaa ryhmääni. Siivousliikkeeni ei korjaa pois teille elintärkeitä tavaroita, joten kaiken vitaalisen saatte pitää. Mutta nyt, kiitän seurastanne ja päästän teidät menemään. Kun siivousoperaatio on ohi, voitte taas jatkaa matkaanne… entistä kevyemmin mielin.

Näen, miten Rex puristaa nyrkkiään. Hän on ilmiselvästi vihoissaan, ja arvaan että hän on sitä kahdestakin syystä. Ensinnäkin tämä kaappaus hidastaa paluumatkaamme ja toisekseen siivoojat aikovat kohta rosvota omaisuutemme, ellemme sitten pane hanttiin. Reseptiorobotin ympärille ilmestyy taas sinijuovainen valo. Se lienee merkki kommunikaation alkamisesta.

- Olkaa hyvät ja seuratkaa!

Sama keinotekoinen ääni käskee meitä, ja niinpä käännymme kannoillamme ja seuraamme leijuvaa robottia takaisin ovelle. Toinen robotti pitää jälleen perää. Astellessamme takaisin ovelle Jerta antaa vielä viimeiset ohjeet.

- Ai niin, olin melkein unohtaa sanoa, että vastarinta on turhaa. Siivoojillamme on turvallisuutensa takaamiseksi aseistus. Pyydänkin teiltä yhteistyötä ja ymmärrystä… ja toivotan samalla hyvää matkaa.

Robotti ääntelee kummallisia ääniä, ja iso kaksoisovi avautuu mahtipontisesti. Palaamme samaa sisäpihan kiertävää käytävää pitkin kuin tulimmekin. Kumppanini pohtivat varmasti, mitä tehdä seuraavaksi. Jos jotain olen näiden vastoinkäymisten aikana oppinut, niin maltti on valttia. Kannattaa odottaa sopivaa tilaisuutta ja toimia vasta sitten. Palaamme halliin, joka näyttää asemalaiturilta. Helipumpperimme on kiinnittynyt laiturin kylkeen ja sen edessä seisoo siivouspartio. Oikeastaan laiturilla seisoo epämääräinen joukko aivan rosvon näköisiä miehiä. Lasken nopeasti, että joukko koostuu kuudesta hylkiöstä, joista tuskin kukaan on käynyt pesulla pitkiin aikoihin. Ryökäleet ovat ulkonaisesti täysi vastakohta siistille Jertalle ja hänen vierellään istuneelle tyylikkäälle naiselle, joka vain mulkoili meitä kuin halpaa makkaraa. Rähjäiset rosvot näyttävät malttamattomilta, mutta heihin tulee eloa välittömästi, kun ilmestymme laiturialueelle.

Julkaistu torstaina 4.10.2018 klo 17:23 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 252
Seuraava
Kasino elokuvissa