Jadetanssi - osa 200

Kuulen harvoin mestarin Bomfelin tunteita naurusta nyt puhumattakaan. Nyt mestari kuitenkin naurahtaa ja kertoo sammutuksestaan.

- Heh, minullakin on omat heikkouteni. Ruumiini on, kuten tiedätte, täysin koneellinen ja siksi altis virtakatkoille. Ne herrasmiesrobotit tiesivät jotenkin, miten kehoni sammutetaan. Tiedän kyllä, että se on mahdollista, mutta en itse kykene siihen, vaan koneistoni täytyy aina sammuttaa ulkopuolelta. En myöskään pysty itsenäisesti käynnistämään laitteistoani, vaan jonkun on tehtävä se puolestani. Minulle ei ole kerrottu, miten kehoni sammutetaan ja käynnistetään uudelleen, mutta nuo robotinhyväkkäät sen tempun tiesivät.

Kaukoa vaivaa yhä ratkaisematon kysymys.

- Ihmettelen, miten kummassa Fatima löysi meidät.

Oto jatkaa kummastelua.

- Ja minä ihmettelen, miten ne robotit löydettiin sieltä viidakosta ja saatiin niin nopeasti taas toimintakuntoon.

Mestari on arvuutellut samaa asiaa ja saanut jopa vastauksen Fatimalta.

- Minäkin olin ihmeissäni, miten paljastuimme niin helposti ja nopeasti. Fatima kuitenkin kertoi, että robotit olivat itse kaivautuneet viidakkohaudastaan takaisin maan pinnalle. Niiden sisuksissa on kuulemma biotroninen energianlähde, joka on siltä varalta, että akkumulaattori pettää kesken kaiken. Biotroninen energia riittää kuitenkin vain vähäksi aikaa, joten sitä ei voi pitää jatkuvana energialähteenä. Tapahtumatarkastajiksi naamioituneet herrasmiehet olivat puolestaan jättäneet jäljitinlaitteen helipumpperiin, joten se sitten siitä.

Kuuntelen mielenkiinnolla näitä selostuksia, vaikka en niistä juuri mitään ymmärrä. Vai biotroninen energialähde, kaikkea sitä kuulee. Lounaan päätyttyä palaamme ohjaamoon. Matkamme on edistynyt ja olemme lähestymässä viidakon laitamia. Tutkataulu osoittaa jahtaamamme patsaan sijainnin jonkin matkan päässä. Bomfel päättä lisätä kierroksia.

- Meidän on otettava Fatiman alus kiinni ennen kuin se pääsee vuoristoiselle alueelle. Siellä riittää piilopaikkoja ja kalliot heikentävät jäljittimen signaalia.

Rex kuulostaa huolestuneelta.

- Entä jos joudumme kohtaamaan väkivaltaa?

Mestarin metallinen ruumislaatikko kääntyy ympäri ja vastaa.

- Helipumpperi on hyvin varusteltu. Onhan tämä hallituksen käytöstä poistettu sotatoimilaite.

Vauhtimme kiihtyy ja etäisyys Fatimaan lyhenee.

Julkaistu tiistaina 7.8.2018 klo 17:48 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 199
Seuraava
Jadetanssi - osa 201