Jadetanssi - osa 229

Rexillä on ehdotus.

- Ehdotan, että jalkaudumme tuohon viereiseen viihdekeskukseen. Yritän saada selville, kuka tällä kertaa on seuraamme vailla.

Nousemme ulos autostamme ja kävelemme yhtenä ryhmänä läheiseen rakennukseen, jossa toimii valtava viihdekeskus. Hakeudumme baariin virvokkeille ja jäämme odottamaan, josko vihulaiset ilmaantuvat etsimään meitä. Vilkuilemme hermostuneesti epäluuloisina puolelta toiselle eikä meidän tarvitse pitkään odotella, kun ulko-ovelle ilmestyy ryhmä epäilyttävän näköisiä kovanaamoja. Selvästikään tuo joukkio ei ole tullut tänne viihtymään, ja saman havainnon on tehnyt Oto.

- Katsokaa tuonne ovelle!

Yritämme kutistua niin pieniksi kuin suinkin vain voimme, jotta meitä ei havaittaisi. Joukon keskellä seisoo yrmeän näköinen heppu, joka voisi olla valmis vahingoittamaan ensimmäistä vastaantulijaa. Hänen sivuillaan seisoo molemmin puoli kaksi vähintäänkin yhtä pelottavan näköistä karpaasia. Nielen tyhjää. En todellakaan haluaisi joutua noiden puhuteltaviksi. Keskimmäinen eli ilmeisesti porukan johtohahmo tarkkailee ympäristöä silmäkulmat alas painettuina ja kääntelee päätään puolelta toiselle ikään kuin etsien meidän näköistä ryhmää. Miina kuiskaa.

- Yksi noista julman näköisistä miehistä on tuijottanut jo pitkään meitä kohti. Luulen, että hän on havainnut meidät.

Samalla miehen sormi kohoaa ja osoittaa kohti pöytäämme. Kaikki viisi miestä kääntävät katseensa meihin. Johtajan ilme kirkastuu. Olemme siis paljastuneet. Oto on jo lähdössä.

- Meidän on aika lähteä pakoon. Yritetään etsiä takakautta reitti ulos.

Rex on samoilla linjoilla.

- Näin tehdään, vaikkakin nuo nilkit lähtevät varmasti peräämme.

Otolla taitaa kuitenkin olla jo suunnitelma valmiina.

- Houkutellaan heidät pois täältä yleiseltä alueelta jonnekin vähemmän kansoitettuun takaosaan. Voimme siellä yrittää päästä noista hyypiöistä eroon.

Miehet ottavat jo askeleita ravintolaamme päin kävellen rauhallisesti herättämättä turhaa huomiota vilkkaassa keskuksessa. Meille tulee kiire. Nousemme pöydästä ja säntäämme ravintolan keittiön kautta henkilökunnalle tarkoitettuun käytävään. Saamme hämmästyneitä ja osin vihaisiakin katseita kävellessämme läpi keittiön. Jotkut kokit huutavat joitain tuntemattomia sanoja peräämme, mutta jatkamme hätäisesti kulkuamme raskaan metallioven kautta autioon käytävään.

Julkaistu sunnuntaina 9.9.2018 klo 12:54 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Sinisen rapsodian tulkinta
Seuraava
Jadetanssi - osa 230