Jadetanssi - osa 80

Yllätykset eivät ota loppuakseen. En ole enää vähään aikaan laskenut, montako kertaa leukamme ovat loksahtaneet auki tämän seikkailun aikana. Vanha tuttu ukkoraiskahan se siinä astuu juuri askeleen eteenpäin kuningatarmaisen Fatiman rinnalle ja paistattelee parrasvaloissa.

- Morjens, kamut, kiäh!

Suorastaan palan halusta saada tietää, mikä on Jeska Mandeeran osuus tässä välikohtauksessa ja tuskin olen ainoa. Rex, Miina ja Kauko ovat yhtä ällikällä lyötyjä kuin minäkin. Me kaikki odotamme vastauksia, ja niitä uhkea kaunotar Fatima Peso nyt kertoo meille.

- Anteeksi, että raijasin teidät tänne kutsumatta, mutta hallussanne on jotain arvokasta, jonka haluan omistukseeni.

Fatima nostaa kätensä ja osoittaa sillä suoraan eteen. Suriseva nelikopteri viilettää ohitsemme kantaen pihdeissään mukanaan… niin, mitäpäs muuta kuin jadepatsastamme. Kopteri pysähtyy aivan ojossa olevan käden eteen ja jää paikoilleen surraamaan. Fatima ottaa patsaan käteensä ja nelikopteri hurisee matkoihinsa. Naisen silmät suurenevat ja himokas hymy venyy kasvoille hänen tarkastellessa veistosta. Jonkin aikaa sitä siinä tutkittuaan velhotar nostaa katseensa meihin.

- Kiitos tästä, hyvät ystävät, säästitte minulta paljon vaivaa tuodessanne tämän minulle. Kiitos kuuluu myös hyvälle ystävälleni herra Mandeeralle, joka avusti Mustassa Maassa patsaan hankkimisessa. Olet totisesti palkkiosi ansainnut!

Rex rypistää jälleen silmäkulmiaan ja esittää kysymyksen, jonka itsekin olisin halunnut lausua ääneen.

- Eh, tuota, minä vain ihmettelen, että missä välissä sinä Jeska tulit tänne luolastoon, kun vasta eilen aamulla tapasimme Mustassa Maassa ja jotenkin ymmärsin, ettet voi poistua tekosaarelta.

Fatiman kasvoille kohoaa arvoituksellinen ilme ja vasen käsi nousee osoittamaan pikkumiestä vierellään.

- Älkää tästä välittäkö. Tämä tässä on telebotti. Jeska majailee yhä edelleen kotisaarellaan Mustassa Maassa, mutta on virtuaaliyhteydessä meihin tämän tekniikan ihmeen välityksellä.

No niin, olisihan tuo pitänyt arvata. Telebotit ovat niin aidon näköisiä, että niihin lankeaa joka kerta, kun sellainen tulee vastaan. Mutta mitä tulee Jeskaan, niin hänhän on oikea juudas! Jostakin vähäpätöisestä palkkiosta hän on kavaltanut meidät tuolle mustalle primadonnalle, joka nyt hekumoi arvokas patsaamme kädessään. Alan samalla vähitellen ymmärtää, miksi patsaan nappaaminen ninjakoulusta kävi niin mahdottoman helposti. Meidän lienee siitä Jeskaa kiittäminen.

Julkaistu sunnuntaina 25.3.2018 klo 10:23 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 79
Seuraava
Kevätliedellä 2018