Jadetanssi - osa 106

Seisahdumme keskelle salia. Samalla musta suuri nojatuoli kääntyy ympäri ja tutut kasvot ilmestyvät valokiilaan. Rex voihkaisee.

- Fatima! Mitä haluat meistä?

Mustaan kiiltävään nahka-asuun pukeutunut hoikka nainen nousee tuolilta ja hänen käteensä ilmestyy pitkä musta teleskooppisauva kuin tyhjästä. Fatima ottaa osittaisen haara-asennon ja kohdistaa tiukan katseensa ryhmäämme. Silmänympärykset on maalattu mustiksi antaen röyhkeästä naisesta yhä pelottavamman kuvan. Velhotar menee suoraan asiaan.

- Haluan jadepatsaan… ja heti!

Musta sauva kohoaa hieman ylös ja kolahtaa metallisella soinnilla alustaan. Konemaiset lakeijat, jotka hetki sitten saattoivat meidät julman naisen eteen, kääntyvät merkin kuultuaan uhkaavasti meidän suuntaamme. Rex rypistää otsansa.

- Se ei ole sinun! Mitä ylipäätään teet sillä?

Kiukkuaan pidätellen nainen vastaa terävään sävyyn.

- Asia ei kuulu teille! Missä patsas on?

Sauva kolahtaa lattiaan jo toisen kerran, ja lakeijat astuvat samaan aikaan askeleen edemmäs meitä kohti. Kauko kuiskaa.

- Katsokaa taaksenne!

Vilkaisemme olkamme yli ja näemme takanamme neljä huppupäistä korstoa lisää. Ne ovat vaivihkaa tietämättämme liukuneet selustaamme varmistamaan, ettemme lähde karkuun. Tilanteemme näyttää tukalalta. Kuulen kuulokekommunikaattorista Bomfelin äänen. Hän on ottanut teleyhteyden kuulokkeisiimme ja antaa meille ohjeita sisäisellä äänisyntetisaattorillaan, jonka ääni välittyy radioteitse vain meille.

- Ystävät! Laskettuani kolmeen kumartukaa käskystäni niin matalaksi kuin pääsette. Menkää vaikka makuulle lattialle. Yritän saada nuo vahdit pois pelistä. Metalliheijastimeni mukaan ne ovat robotteja, joten aimo annos korkeatehoista elektronivirtaa pitäisi lamaannuttaa ne. Oletteko valmiit?

Jännitämme lihaksemme ja valmistaudumme maastoutumaan salin kylmälle metallipinnalle. Bomfel laskee.

- Yksi… kaksi… kolme… Nyt!

Heittäydymme lattialle. Käännyn selälleni ja näen, miten Bomfelin metallikotelon yläosa nousee arvioni mukaan kymmenen senttiä ylöspäin paljastaen samalla sisältä erikoisen renkaan. Sali täyttyy koboltinsinisestä valosta, kun vinhasti pyörivä elektronivirta säteilee vanteesta.

Julkaistu keskiviikkona 25.4.2018 klo 19:10 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 105
Seuraava
Jadetanssi - osa 107