Jadetanssi - osa 165

Déjà vu

Seuraamme kaikki mestaria ohjaamoon ja äänimerkin suuntaan. Laajalla karttanäytöllä vilkkuu punainen piste ja toisella kuvaruudulla näkyy liikehdintää. Bomfel ei tavallisesti ilmaise tunteitaan millään tavoin, mutta nyt olen kuulevinani kevyen naurahduksen peltilaatikon sisältä. Kyborgimme kuulostaa huojentuneelta.

- Pelkäsin jo pahinta, mutta sehän on vain apina!

Keskitämme katseemme näytölle. Pikkuruinen apina tuijottaa kulkuvälinettämme uteliaana, mutta luikkii samassa tiehensä. Professori Borloff astuu lähemmäksi ohjaustauluja. Miehen otsa rypistyy ja kasvoille leviää huolestunut ilme. Äänikin kuulostaa huolestuneelta.

- Ei tässä viidakossa ole apinoita!

Nyt huolestumme kaikki toden teolla. Mestari kelaa tallennettua kuvaa takaisin, ja tutkimme eläintä tarkemmin. Kauko on hämillään.

- Mutta se näyttää aivan elävältä ja todelliselta.

Professorilla on kuitenkin vastaus valmiina Kaukon toteamukseen.

- Ymmärrätte varmasti itsekin, ettemme voi enää nykypäivänä olla mistään näkemästämme varmoja. Voisin lyödä vetoa, että tuo on animatroni tai telebotti. Harmi, että se ehti karkuun. Olisimme voineet skannata sitä lämpöluotaimella.

Olemme tyrmistyneitä. Katsomme hetken tallennettua videokuvaa täydessä hiljaisuudessa, kunnes proffa on taas äänessä.

- Oletteko varmoja, ettei teitä seurattu?

Mestarin musta laatikko käännähtää ohjauspöydän luota ja pömpeli ikään kuin kohdistaa katseensa joukkiotamme päin. En voi olla varma, mihin suuntaan tuon kupolin alla olevat kamerat on nyt suunnattu, sillä metallikuutio näyttää joka suunnasta samanlaiselta. Sähköinen ääni asettuu puolustuskannalle.

- Anturimme olisivat paljastaneet seuraajan, niin mekaanisen kuin elävänkin. Voisin melkein vannoa, että tulimme tänne yksin.

Borloff alkaa elehtiä hermostuneesti.

- Oli miten oli, meidän on nyt parasta piilottaa tämä kulkuneuvonne ja piiloutua laboratoriooni. Odotamme siellä ja seuraamme tilannetta.

Rex kannattaa ehdotusta.

- Tehdään niin. Voimme samalla yrittää auttaa sinua korjaamaan laitteitasi. Mestari! Leijuta meidät saarelle ja sukelluta sitten helipumpperi lampeen.

Ryhdymme tuumasta toimeen. Helipumpperi kohoaa pehmeästi ilmaan ja leijuu saaren yläpuolelle.

Julkaistu maanantaina 2.7.2018 klo 13:34 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
BIC Flex 5 Hybrid -partahöylä
Seuraava
Jadetanssi - osa 166