Jadetanssi - osa 204

Sivuikkunoista näen, miten isot kahvat työntyvät ulos kulkuvälineestämme. Puskurimme kiinnittyy Fatiman alukseen ja kahvat ottavat sen metalliseen syleilyynsä. Helipumpperi tekee äkkijarrutuksen. Pieni kulkuneuvo on metallikahvojen otteessa. Ulkoa alkaa kuulua metallista naksahtelua. Rex kysyy hätääntyneenä.

- Mestari! Mitä tuolla tapahtuu?

Bomfel häärii ohjaustaulujen edessä ja vastaa.

- Rutistan tuon pikkuisen menopelin kuin rusinan!

Emme pääse tuoleistamme, sillä turvavaljaat pitävät meidät paikoillamme. Rex yrittää nousta, mutta valjaat eivät anna periksi.

- Ei, mestari, emme saa käyttää vahvemman oikeutta! Heidän on vastattava teoistaan viranomaisille.

Ottimet eivät ehdi tehdä tuhojaan, kun mestari luovuttaa.

- Rex, olet oikeassa. Anna anteeksi, taisin menettää malttini.

Samalla ulkoa kuuluu pulpahdus. Mestari on ampunut tahmasekoitteen pikkualuksen päälle. Valkoinen liima leviää nopeasti yltympäriinsä ja kovettuu hetkessä. Kahvat irrottavat otteensa ja Fatiman alus putoaa kallioiseen maahan kuin kivi jääden huojumaan muutaman kerran puolelta toiselle. Turvavaljaamme irrottavat otteensa ja nousemme tuoleiltamme. Kaukolla on heti kysymys mestarille.

- Mitä aiot nyt, mestari?

Bomfel ei vastaa. Ulkoa kuuluu surinaa, kun ilmassa lentää jokin pieni esine. Laite kiinnittyy aluksen valkoiseen päällysteeseen. Mestari kääntyy puoleemme ja selostaa tapahtumia.

- Lähetin Fatiman alukseen nukutuspanoksen. Sen pitäisi viedä ainakin Fatima ja Hälk Folsan unten maille tuossa tuokiossa.

Miina on hämmästynyt.

- Entä ne robottimiehet?

Taaskaan mestari ei vastaa. Ulkoa kuuluu jälleen surinaa. Nyt ilmaan on noussut toinen lentävä esine, joka sekin kiinnittyy pikkualukseen. Mestari jatkaa.

- Tuo panos levittää elektromagneettisen varauksen aluksen sisälle seisauttaen kaikki elektroniset laitteet noin puoleksi tunniksi.

Kolmas lentävä kappale kiinnittyy sekin Fatiman konepeltiin. Mestari kertoo suunnitelmistaan.

- Tuo vie aluksen sisälle endoskoopin. Näemme sillä aluksen sisälle ja varmistumme, että sen matkustajat ovat poissa pelistä.

Mestari on todellakin ottanut kovat otteet.

Julkaistu lauantaina 11.8.2018 klo 15:22 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 203
Seuraava
Jadetanssi - osa 205