Jadetanssi - osa 116

Odotellessamme illan pimeyttä olemme ottaneet päiväunet omassa pilvilinnassamme. Varsinainen pilvilinna kelluu yhä ehkä viitisen sataa metriä yläpuolellamme. Aurinko on laskeutunut ja yö on vallannut taivaan. Rex herättelee meitä yön toimiin. Hänen suunnitelmassaan on tunkeutua Fatiman pilvilinnaan ja etsiä jadepatsas ja lopulta häipyä sen kanssa omille teillemme.

- Mestari Bomfel, meidän tehtävämme on etsiä ja palauttaa jadepatsas Tom Orrowille. Emme halua sekaantua hallituksen operaatioon. Jos haluat, voit olla apunamme, mutta me emme sekaannu missioosi.

Mestari on ymmärtäväinen ja haluaa jäädä auttamaan.

- Ymmärrän. Autan teitä tehtävässänne. Hallituksen tinki voi odottaa.

Nostamme helipumpperin ylemmäksi ja aivan pilvilinnan alapuolelle. Rex ja Kauko pukevat levitaatioasut ylleen ja lähtevät tutkimaan pilvilinnan seinämiä, josko sieltä löytyy madonreikä, josta pääsemme sisään. Tunnin kuluttua miehet palaavat, ja Rex kertoo löydöstään.

- Lentosataman sivulla on ilmanottoaukko, josta voimme päästä sisätiloihin.

Kauko säestää Rexiä.

- Ainoa ongelma on aukossa melko vinhasti pyörivä propelli, jota emme voi helposti ohittaa.

Rex on toiveikas ja rauhoittelee.

- Keksimme kyllä keinon pysäyttää propellin siksi aikaa, kun kömmimme aukosta sisään.

Valmistaudumme kaikki lähtöön ja myös minä ja Miina puemme levitaatioasut päällemme. Mestari seuraa leijuvaa ryhmäämme. Hänellä levitaatio-ominaisuus on sisäänrakennettuna, kuten olemme jo muutaman kerran saaneet huomata. Pysähdymme valtavan ilmanottoaukon vierelle. Sen edessä käy kova imu, jota vastaan yritämme pyristellä pysyttelemällä sivussa. Mestarimme leijuu propellin eteen ja huojuu vaarallisen näköisesti puolelta toiselle ilmavirran yrittäessä imeä masiinan sisuksiinsa. Bomfel kohdistaa itsensä aivan keskelle ja työntää proteesivarren propellin keskiöön jarruttaen sen pyörintää. Kohta potkurin vauhti hidastuu ja pysähtyy lopulta kokonaan. Korvakuulokkeeseeni tulee sähköinen komento leijua äkkiä sisään lapojen välistä. Miina kysyy huolestuneena.

- Entä mestari? Miten hän pääsee sisään?

Rautanaamiomme vastaa sähköisellä äänellään.

- Älkää minusta huolehtiko. Minä jään tänne odottamaan paluutanne. Pärjäätte ilman minuakin.

Julkaistu lauantaina 5.5.2018 klo 9:01 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 115
Seuraava
Jadetanssi - osa 117