Jadetanssi - osa 77

Bomfelin teräksinen koneääni vastaa epäilyyn.

- Olen samaa mieltä. Meidän on hyvä olla tarkkaavaisia. On yksi tapa ottaa selvää, onko tuo otus oikea eläin. Ammun ureapanoksen sen läheisyyteen. Mesikämmenet lähtevät poispäin heti kun ne haistavat ihmisen virtsaa lähistöllä.

Mestari siirtyy kojelaudalta sivummalle ja tähtää ampuma-aseen kontion suuntaan. Luoti ampaisee hennon tuhahduksen saattelemana kohti maata ja lähelle otsoa laueten ja vapauttaen arominsa ilmaan. Äimistymme, sillä eläin ei ole moksiskaan pistävästä virtsanhajusta. Bomfel kiiruhtaa takaisin kojelaudan ääreen, ja samalla alkavat lämpökameroiden kuvat välähdellä näytöillä. Mestari tuumii ääneen.

- Kuvista päätellen otus tuntuu olevan elävä. Ainakin se säteilee lämpöä, mutta bionien valmistajat ovat älykkäitä ja he osaavat hämätä parhaimpiakin laitteita hämmästyttävän hyvin.

Rex ei ole ilahtunut näkemästään.

- Minusta on selvää, että tuo karhu ei ole aito eläin. Sen täytyy olla jokin vakoilulaite, ehkäpä Mustasta Maasta. Ehdotan, että lähdemme liikkeelle välittömästi.

Isäntämme ei aikaile vaan käynnistää samoin tein helipumpperin emittorilaitteet. Lentokoneemme saa lisää korkeutta ja alkaa edetä ilmassa syvemmälle aarniometsän yläpuolella. Emme pääse kovin pitkälle, kun taivaanrannalla eteemme ilmestyy kaksi pistettä, jotka lähestyvät meitä kiihtyvällä vauhdilla. Tunnistustietokoneet ja tutkat yrittävät hahmottaa vierasta lentolaivuetta, mutta tuloksena on vain tuntematon lentävä kohde. Mestari Bomfel kytkee varmuuden vuoksi plasmakilven päälle. Sen tehtävänä on estää mahdollinen hyökkäys alustamme kohti. Olemme kiihdyksissä, kun emme tiedä, mikä meitä on vastassa. Bomfel kuitenkin yrittää rauhoitella meitä.

- Rauhoittukaa. Katsotaan, mistä on kyse.

Edestä lähestyy kaksi suipporakenteista rakettikonetta, joissa ei ole merkintöjä. Ne kaartavat vierellemme ja alkavat seurata sivuilla. Kohta kuulemme yhteydenpitolaitteiston kautta lyhyen ja terävän käskyn.

- Seuratkaa!

Kuulen metalliset kolahdukset molemmilta puolilta, kun lennokit kiinnittyvät helipumpperin kylkiin. Tuntemattomat lentokoneet ottavat ohjat ja alkavat kuljettaa lentoalustamme. Ohjauspaneelin valot muuttuvat punertaviksi merkkinä ulkopuolisen kauko-ohjauksesta. Mestari Bomfel peruuttaa ohjauspöytänsä kojetaulun luota ja toteaa sähköisesti.

- Olemme nyt näiden tuntemattomien lentureiden vallassa.

Julkaistu torstaina 22.3.2018 klo 17:20 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 76
Seuraava
Jadetanssi - osa 78