Jadetanssi - osa 115

Yllätymme Rexin päätöksestä, mutta arvaamme, että hänellä on jokin suunnitelma. Fatima iskee sauvansa lattiaan, ja vartijat lähtevät heti liikkeelle. Hälk Folsan johdattaa joukon takaisin helipumpperille. Emme voi muuta kuin ojentaa kallisarvoisen jadepatsaan Hälkin haltuun. Vartijat johtajansa kanssa poistuvat aluksesta. Nostamme rampin ylös ja odotamme, kunnes saamme lähtöluvan. Lentoaluksemme moottorit käynnistyvät ja pilvilinnan raskaat lastiluukut avautuvat. Valo tulvii sisään. Koneemme laskeutuu ulos ja pudotamme lisää korkeutta. Kattokamerasta seuraamme, miten pilvilinnan lastiluukut sulkeutuvat. Rex antaa ohjeita.

- Mestari, jättäydymme pilvien sekaan ja odotamme yötä.

Helipumpperi piiloutuu pilvenhattaran sisään. Miina istahtaa ohjaamon pehmustetulle tuolille ja aloittaa keskustelun.

- Mestari Bomfel, se oli melkoinen taidonnäyte tuolla pilvilinnassa hetki sitten. Olet todellakin täynnä yllätyksiä. Mitä sinusta vielä paljastuukaan?

Rex palaa aiemmin aloittamaansa huomioon.

- Mestari, haluatko kertoa meille jotain kyvyistäsi? Oletko hallituksen asialla vai vilpittömästi vain meidän seurassamme tässä seikkailussa?

Hiljaiset surahdukset puolipallon sisällä kertovat, että kyborgin kamerat kohdistuvat vuorotellen eri puhujien suuntaan. Mestari vastaa.

- Ystävät, en tosiaankaan ole kertonut teille aivan kaikkea itsestäni. On totta, että olin sotalordi satakunta vuotta sitten raastavassa kaksoissodassa. Minun on ehkä viisainta kertoa teille totuus. En ole seurassanne hyvää hyvyyttäni. Olen hallituksen agentti, ja olemme jo pitkään yrittäneet saada kiinni Fatima Peson joukkoineen.

Rex kuuntelee ja haluaa lisää vastauksia.

- Miten jadepatsas liittyy tehtävääsi?

Nyt minäkin istahdan kuuntelemaan samoin kuin Kauko. Mestari jatkaa.

- Vakoojamme ovat saaneet selville, että Fatimalla on salaperäinen kulttiyhteisö, jonka palvonnan keskeisenä kohteena on tuo himoittu jadepatsas. Kultti ei ole aivan harmiton, sillä se puuhaa hallituksen vastaista kapinaa aseineen päivineen ottaakseen vallan käsiinsä. Kun kuulimme, että jadepatsas on varastettu, tiesimme tilaisuutemme koittaneen. Liittouduin joukkoonne, jolle oli annettu tehtäväksi patsaan palauttaminen sen oikealle omistajalle.

Kaukokin osallistuu keskusteluun.

- Fatima on siis vallankumouksellinen?

Seuraamme korvat höröllä mielenkiintoista keskustelua.

Julkaistu perjantaina 4.5.2018 klo 18:09 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 114
Seuraava
Jadetanssi - osa 116