Jadetanssi - osa 202

Olemme nopeasti tulleet vuoriston lumirajalle. Taakse ovat jääneet niin viidakon hiostavuus kuin suurkaupungin valotkin. Näillä aroilla ei ole nähty sivistystä, sanoisinko koskaan. Saamme Fatiman kulkuvälineen karttoihimme ja alamme lähestyä hitaammin etenevää pientä ajokkia. Kuulen jysähdyksen. Mestari kertoo edessä kulkevan ajoneuvon tulittavan meitä elektromagneettipulsseilla. Otamme energialataukset taas kiitollisuudella vastaan. Helipumpperi puolestaan yrittää osua omilla ionikimpuillaan ketterästi puikkelehtivaan menopeliin. Humahdus on merkki siitä, että ajoimme juuri suuren lumivuoren läpi. Ikkunat peittyvät hetkeksi lumisohjolla, joka sulaa rivakasti kaartaessamme välillä vuorten väliseen laaksoon. En osaa sanoa, mikä on vauhtimme nopeus, mutta kovaa kyytiä ainakin menemme. Fatiman alus kohoaa ilmaan ja pakottaa meidätkin ilmalentoon. Mestari häärii ohjaustaulujensa edessä. Kuulen jälleen uuden äänen ulkoa. Vingahtava ujellus syntyy, kun mestari ampuu tiivistettyä valoa jahtaamamme ajokin perään. Kirkas välähdys osuu Fatiman alukseen, joka välittömästi alkaa menettää korkeutta. Mestari kertoo takaa-ajon tiimellyksen keskellä osuneensa menopelin lento-ohjaimeen, mikä se sitten lieneekään. Fatima ei pääse enää ilmaan ja on pakotettu laskeutumaan. Vatsanpohjaani kutittaa, kun helipumpperi syöksyy takaisin maan kamaralle. Kulkumme muistuttaa erehdyttävästi vuoristorataa. Pikkualus luikertelee taas maassa etsien pakoreittiä. Seuraamme aivan kannoilla ja saamme samalla vihamielistä energiatulitusta niskaamme. Katson sivuikkunoista, miten kitukasvuiset puut vilistävät ohitsemme. Joku niistä kaatuu energiasäteen osuessa niihin lastujen lennellessä ilmassa. Fatima saa jostakin lisää tehoja ja uhkaa karata omille teilleen. Ennen kuin ehdin päätäni kääntää, alkavat lukuisat pienet pisteet vilkkua punaista hälytystä näyttötauluilla. Meitä kohti on lähetetty drooneja, pieniä helikoptereita, joiden aikeita voi vain arvailla. Helipumpperin torjuntajärjestelmä noukkii yksi kerrallaan droonin tutkaansa ja kiinnittää kohdistimen vähitellen jokaiseen yksittäiseen pisteeseen. Mestari taitaa olla innoissaan.

- Torjuntajärjestelmä toimii erinomaisesti! Se on havainnut kaikki Fatiman lähettämät tuholaisdroonit. Minun tarvitsee vain painaa tätä nappia… ja kas noin! Uhka on poissa.

Takaa-ajomme on kestänyt jo pitkään eikä ole edennyt mihinkään laukaustenvaihtoa lukuun ottamatta. Irtokivet haittaavat kulkuamme, kun telavetimet vain lyövät tyhjää silloin tällöin. Pelkään, että koneemme tyssää tähän karuun maastoon.

Julkaistu torstaina 9.8.2018 klo 16:14 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 201
Seuraava
Jadetanssi - osa 203