Jadetanssi - osa 40

Kiertelemme ja liitelemme pylonin läheisyydessä vielä hetken ja palaamme takaisin autolle. Riisuessamme lämpöhaalareita kysyn Miinalta, miksi emme lennä jäätikön yli, kun Iso-Iita pystyy lentämäänkin.

- Iso-Iita ei oikeasti lennä sanan varsinaisessa merkityksessä vaan tarkalleen ottaen leijuu. Menopelimme kykenee nousemaan vain muutaman kymmenen metrin korkeuteen, emmekä mitenkään pysty sillä ylittämään jäätikköä.

Rex komppaa Miinan valaistusta ihmettelyyni ja lisää vastauksen kysymykseen, jota olin jo melkein esittämässä.

- Niin emmekä halua kiertää jäätikköä, sillä siitä tulee aivan liian pitkä matka etenkin kun kohteemme on melko suoraan edessäpäin.

Kohteemme? Onko meillä tiedossa jo tarkka matkakohde? Kysyn varovasti ja vähän ujosti.

- Mihin olemme oikeastaan menossa?

Rex vetäisee leveän hymyn kasvoilleen ja katsoo suoraan silmiini. Miehellä on kirkkaansiniset silmät ja kapeat kasvot, nyt kun kerrankin pääsen tarkkailemaan hänen olemustaan lähempää. Rex astuu lähemmäksi minua ja laskee katseensa lattiaan ikään kuin aloittaakseen lyhyen luennon. Käsi nousee olkapäälleni. Hätkähdän tästä yllättävästä tuttavallisuudesta, ja katseeni vilahtaa hetkeksi olkapäälle, mutta palaa hitaasti takaisin lähtöpisteeseen. Rex nostaa taas päänsä ja katsoo jälleen minua suoraan silmiin, mutta tällä kertaa intiimimmin seisoen aivan edessäni.

- Ystäväni... Kerttuli, niinhän se oli? Menemme tapaamaan Pohjolan maagia. Hän on Bomfel ja eräänlainen paikallinen shamaani, jolta voisi herua tietoja, kuka oli se salaperäinen naamioitunut varkaaksi epäilty kutsumaton vieras Tom Orrowin huvilalla. Selvästikin kiinalaiskorttelin Mai Beillä on ainakin toisen käden tietoa tapauksesta, koska hän antoi meille vinkin mennä pohjoiseen. Ainoa varteenotettava henkilö pohjoisessa on Bomfel, joka on Pohjolan kyläyhteisön johtaja ja niin sanotusti kylän vanhin ja viisain. Voipi olla, että vedämme vesiperän vierailullamme ja joudumme palaamaan lähtöpisteeseen kuvainnollisesti häntä koipien välissä, mutta tämäkin kortti kannattaa kääntää ja katsoa ennen kuin lyömme hanskat tiskiin.

No olipa se värikkäästi ilmaistu, mutta selväksi tuli, että kyläilemään olemme menossa. Kömmimme takaisin ohjaamoon omille paikoillemme. Turvavaljaat asettuvat pehmeästi vartalomme yli ja vaimea humina kertoo koneiden taas käynnistyneen. Rex kääntyy taaksepäin ja selostaa meille kaikille seuraavaa etappia matkassamme.

Julkaistu sunnuntaina 11.2.2018 klo 14:34 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 39
Seuraava
Jadetanssi - osa 41