Jadetanssi - osa 273

Se oli naisen kiljahdus ja eittämättä Fatiman ääni. Sinisävyiset viuhkat ovat laantuneet portaiden luona, mutta kiivas säkenöinti käy yhä varaston edustalla, jossa Hälk Folsan ja mestari Bomfel ottavat paraikaa yhteen. En tiedä, mitä Fatiman ja Oton suunnassa juuri nyt tapahtuu. Pimeys haittaa havainnointiani. Nyt kolisee lattialla jälleen. Hälk on pudottanut sauvansa, ja Rex kiiruhtaa nappaamaan sen. Mestari heiluttelee sähkösapeliaan uupuneen Hälkin nenän edessä. Kauko on näemmä kiiruhtanut Oton avuksi. Rex karjaisee yllättävän käskevällä äänellä. Enpä ole ennen kuullut hänen käskyttävän noin päättäväisesti.

- Hälk! Mene tuonne!

Rex osoittaa mustaviittaiselle miehelle varaston avoinna olevaa oviaukkoa tökkimällä samaan aikaan lannistunutta miestä tämän omalla sauvalla. Mestari varmistaa vieressä. Oto ja Kauko ovat saaneet Fatiman ohjaukseensa ja taluttavat kiukkua puhisevaa nahkapukuista naista kohti varastoa. Kauko käskee tiukalla äänensävyllä hänkin.

- Fatima! Seuraa ystävääsi Hälkiä varastokopperoon!

Mestari ottaa Fatimaa käsivarresta kiinni ja suorastaan viskaa pahan naisen koppiin. Ovi kumahtaa kiinni teräksisen soinnun säestämänä. Rex huokaisee.

- Huh, se oli melkoinen kamppailu! Miina ja Kerttuli! Voitte tulla esiin!

Se oli mukava kehotus. Uskallan nyt nousta ylös, joskin polveni tutisevat vieläkin jännityksestä. Mestari on vaihtanut sähkösapelinsa värivalaistuksen kellertäväksi, jotta näemme pimeässä konehuoneessa edes toisemme. Kokoonnumme ympyrään ja huokaamme. Varaston ovelta kuuluu erittäin vaimeaa kuminaa, kun lukkojen taakse teljetyt ilkimykset hakkaavat sitä. Mestarilla on sanottavaa.

- Onneksi vuorasimme varaston niillä ilmatyynyillä. Tuolta ei juurikaan kuulu mitään.

Kauko yhtyy toteamukseen.

- Niin, ja me olemme sitten jo kaukana, kun tämä hydroplaani pääsee määränpäähänsä eteläiseen satamaan ja nuo ryökäleet löydetään varastosta.

Rex haluaa jo pois konehuoneesta ja unohtaa koko episodin.

- Lähdetään pois täältä! Tämä jännitys oli minullekin aivan liikaa.

Katsahdan Oton silmiin. Ne kiiltävät innostuksesta. Hän lienee päässyt elementtiinsä kaksintaistelussa. Kipuamme portaat ylös ihmisten ilmoille. Silmäni siristävät kirkkaan valon häikäistessä. Ylhäältä kuuluu musiikkia. Teatterisalissa on käynnissä viihdyttävä ohjelma, jota liitymme seuraamaan.

Julkaistu sunnuntaina 28.10.2018 klo 10:16 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 272
Seuraava
Jadetanssi - osa 274