Jadetanssi - osa 217

Rex tutkii mittalaitteita ja näyttöjä.

- Olemme nyt suurin piirtein lumilinnan kellarin alapuolella. Meidän pitää seuraavaksi porata kaivanto ylöspäin ja puhkaista kellarin lattia. Lähetän tehtävään kuljetussukkulan, johon kiinnitämme melttauslaitteen. Se sulattaa puolentoista metrin läpimittaisen kaivon, joka riittää meille. Nousemme sitten ylös levitaatioasuillamme.

Kauko haluaa tarkennusta.

- Entä miten puhkaiset lattian?

Rex tietää vastauksen.

- Melttauslaite saa tehdä tehtävän loppuun. Se on lähes äänetön sulattaessaan olettamani kivilattian.

Kömmimme Iso-Iitan tavaratilaan. Kuljetussukkula sijaitsee tavaratilan lattialuukun alla, ja nostamme sen sieltä sisälle ja asennamme sen keulaan melttauslaitteen. Rex avaa kattoluukun ja lähettää sukkulan matkaan. Kallio yläpuolellamme alkaa sulaa ja yllemme avautuu hiljalleen pitkä ja pimeä kaivo. Seuraamme monitoreista sukkulan etenemistä. Pitkien minuuttien jälkeen sukkula saavuttaa viimein kellarin ja puhkaisee lattian. Hakaketjujen otteesta varisee kivisoraa automme sisään, mutta emme anna sen haitata menoamme. Rex ohjaa sukkulan takaisin tavaratilaan. Puemme levitaatioasut ylle. Kauko saa jäädä autoomme odottamaan ja valvomaan mahdollisten yllätysten varalle. Minua jännittää kovasti, mutta Oto tuntuu olevan innoissaan. Miina on mietteliäs.

- Olemmeko hieman törkeitä, kun tällä tavoin murtaudumme jonkun kotiin ja vielä rikomme lattian?

Rex rauhoittelee.

- Herra Kurvice on mielestäni aivan yhtä törkeä päästettyään rikollisen Fatiman karkuun. En nyt antaisi omatunnon kolkuttaa.

Kurkistamme ylös kaivoon, mutta se on täysin pimeä. Alamme leijua kaivantoon ja nousta ylöspäin. Rex pääsee ensimmäisenä kellariin, ja kohta me kaikki seisomme pilkkopimeässä huoneessa. Valaisemme tienoota varovasti pienellä tuikulla. Täälläkin voi olla liikkeentunnistimia ja hälytinlaitteita, joten yritämme olla varuillamme. Huone, johon olemme päätyneet, osoittautuu jonkinlaiseksi varastotilaksi. Tila on ahdas. Seinillä on hyllystöjä ja hyllyillä arkistolaatikoita. Löydämme oven ja tutkimme sen skannerilla mahdollisten hälyttimien varalta. Metallinen uksi ei ole lukossa ja avaamme sen suurinta mahdollista varovaisuutta noudattaen. Astumme kellarin porrassaliin, josta johtaa leveä portaikko ylempiin kerroksiin.

Julkaistu lauantaina 25.8.2018 klo 15:40 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 216
Seuraava
Jadetanssi - osa 218