Jadetanssi - osa 137

Helipumpperimme lähestyy parhaillaan maankamaraa. Laskeudumme kohta pehmeästi ruohikkoiselle aukiolle, josta johtaa vaivoin raivattu tien tapainen polku tiheän metsän läpi. Tarkistamme vielä kertaalleen kaikista mahdollisista sensoreista, ettei meitä ole seurattu. Kauko toteaa, että tuntuu oudolta, jos kukaan pilvilinnassa ei olisi huomannut liikkeitämme lentotukialuksen alla. Toistaiseksi sensorimme ja monitorimme näyttävät pelkkää hiljaisuutta, joten voimme ainakin hetkeksi huokaista helpotuksesta. Mitenkään valmis työmme ei vielä ole, sillä olemme keskellä erämaata ja kaukana Blandannanin kaupungista, jonne keulamme juuri nyt pitäisi osoittaa. Mestari Bomfel kuvaannollisesti tärisee edessämme kuultuaan hetki sitten mieltään kiihdyttäneen uutiseen. Vanha Gorba on elossa, mikä on saanut peltilooramme hämilleen. Kauko toistaa Miinan kysymyksen, ja me kaikki odotamme luonnollisesti vastausta.

- Mestari, tunnetko Gorban tai onko teillä jotain yhteistä? Gorba on hallituksen miehiä kuten sinäkin. Siis mistä tunnet Gorban, mestari?

Mestarin laatikosta kumisee synteettiset sanat.

- Ystävät, tiedän ainoastaan, että hallituksen salaisessa projektissa työskenteli aikoinaan Gorba-niminen henkilö. En koskaan tavannut kyseistä miestä henkilökohtaisesti, mutta tunnen hänen ja hänen työryhmänsä saavutukset sitäkin paremmin.

Helipumpperi saavuttaa juuri samaan aikaan maanpinnan ja keskeyttää mestarin puheenvuoron. Vaimea tömähdys on merkki taas kovasta maasta jalkojemme alla. Mestari Bomfel kääntyy notkahduksen aistittuaan takaisin hallintapaneeliensa luokse ja alkaa säätää nappuloita ja nippeleitä. Rex kertoo mestarille seuraavat askeleet.

- Mestari, meidän on mentävä Mammoraan. Gorba kehotti meitä etsimään käsiimme Oto Katsonin. Hän kuulemma pystyy avustamaan meitä kotimatkallamme.

Pakkaudumme kaikki suuren näyttötaululla olevan maantiekartan ääreen ja tutkimme reittiä kullanhohtoiseen Mammoran kaupunkiin. Mestari mutisee ääneen.

- Kuljemme tätä aukiota pitkin tuon metsän laitaan, jossa nousemme Mammoraan johtavalle ilmasillalle. Kaupunki ei ole kovin kaukana. Olemme perillä illansuussa.

Metallilaatikko kääntyy puoleemme ja jatkaa.

- Teillä on ollut vauhdikas yö ja olette varmasti väsyneitä. Levätkää tämä päivä. Herätän teidät hyvissä ajoin ennen kuin saavumme Mammoraan.

Julkaistu keskiviikkona 30.5.2018 klo 17:54 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 136
Seuraava
Jadetanssi - osa 138