Jadetanssi - osa 212

Isäntämme pyynnöstä esittäydymme kukin vuorollamme. Kun muodollisuudet ovat ohitse, ilmestyy eteemme herkulliset alkupalat. Ne tarjoillaan vanhaan tapaan eli tarjoilijat, jotka lienevät täsmällisistä liikkeistään päätellen androideja, nostavat ruuat pöydälle. Tarjoilijat katoavat yhtä nopeasti kuin ilmestyivätkin. En edes ehdi katsoa, mihin koneet karkasivat, sillä niin nopea niiden liukeneminen oli. Ruokailun lomassa herra Kurvice kertoo liiketoimistaan. Katseeni kiertelee samalla valtavan ruokasalin seinillä ja katolla. Kivi on näköjään mennyt hyvin kaupaksi, kun puitteet ovat näin massiiviset ja juhlalliset. Siirrymme pääruokaan, joka sekin vastaa lähes täydellistä juhla-ateriaa. Ainakin isäntämme pitää meitä näin ravitsemuksellisesti hyvää huolta, joskin vieraanvaraisuus aavistuksen verran vankilanomaisissa puitteissa arveluttaa.

Maukkaan ja täyttävän päivällisen jälkeen istahdamme vielä hetkeksi linnan kirjastoon keskustelemaan. Meillä ei ole paljoa kerrottavaa, koska jouduimme linnan vieraiksi vähän niin kuin pakolla. Herra Kurvice ottaakin tämän asiaksi.

- Ystävät, pyydän vielä kerran anteeksi, että jouduin pakottamaan teidät vieraikseni. Katsokaapas kun Fatima Peso on ystäväni ja hän pyysi minulta apua karistaakseen teidät kannoiltaan. Toivottavasti ymmärrätte tilanteen. Vartijakoneenikin olivat kovin hellävaraisia teitä kohtaan.

Mestari Bomfel äkkää yhtäkkiä.

- Ahaa, nyt ymmärrän, vartijakoneidenne olikin vain tarkoitus pakottaa meidät linnaanne. Nyt ymmärrän myös, miksi linnanmuuriin ilmestyi aukko aivan kuin meitä varten, eikä se ollutkaan vahinko. Ihmettelinkin hetken, miksi vartijakoneenne eivät osu meihin, sillä ymmärtääkseni olisimme olleet niille äärimmäisen helppo kohde.

Herra Kurvicen kasvoille leviää hymy, kun hän vastaa.

- Aivan, vartijakoneiden tehtävänä oli saattaa teidät vieraakseni vahingoittamatta teitä, sillä enhän minä mikään murhaaja ole.

Rex tiedustelee vierailumme kestoa.

- Herra Kurvice, miten pitkään aiotte pitää meitä… eh… vierainanne?

Isäntä kertoo jatkosuunnitelmistaan.

- Voitte jatkaa matkaanne heti aamulla. En halua pidätellä teitä täällä aiheettomasti.

Mestari ei ole kovin ilahtunut pakollisesta pysähdyksestämme.

- Fatima Peso on rikollinen. Miksi suojelette häntä?

Jäämme ikävä kyllä vaille vastausta, sillä isäntämme sanoo olevansa jo väsynyt ja haluavansa lepäämään.

Julkaistu sunnuntaina 19.8.2018 klo 15:23 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 211
Seuraava
Tähdet ovat aina yllämme