Jadetanssi - osa 142

Tiedustelemme toimiston työntekijältä etsimäämme henkilöä.

- Oto Katsoni… Hetkinen, katson jäsenjärjestelmästämme…

Toimistotyöntekijä käyttelee päätelaitettaan ilmeisen kyvykkäästi ja tottuneesti. Samalla hän mutisee ääneen toistaen etsimäänsä nimeä.

- Oto Katsoni… Oto Katsoni… A-haa… Kas tässä…

Sihteeri on ilmeisesti löytänyt kaipaamiamme tietoja.

- Kyllä, täällä on Oto Katsoni -niminen henkilö. Hän työskentelee Universum-studiolla stunttina.

Oto ei ole ainakaan siis mikään tähtinäyttelijä, joskin korvakuulokkeeni luettelee parhaillaan produktioiden nimiä, joissa hän on ollut sijaisroolisuorittajana. Minulle kuulemani tuotantojen nimet eivät kerro mitään, sillä en juurikaan harrasta näitä virtuaalitodellisuuden huvituksia. Mietimme hetken, noinkohan löydämme stunttimme suuren studion uumenista. Konsortion sihteerillä on kuitenkin ratkaisu.

- Voin tästä telekommunikaattorista ilmoittaa hänelle, että haluatte tavata hänet. Voitte sitten sopia, missä kohtaatte.

Sihteeri järjestää meille tapaamisen kuin kuninkaalliselle ikään. Meidän on määrä tavata Oto myöhemmin iltapäivällä studion kahvilassa. Sitä ennen tuhlaamme aikaamme kaupungin lukemattomissa attraktioissa. Kellon lähestyessä neljää alamme hiljalleen siirtyä studion suuntaan. Saavuttuamme sovittuun kahvilaan sovittuun aikaan huomaamme heti, ettemmehän tiedä, miltä Oto näyttää. Satojen kasvojen joukosta emme pysty tunnistamaan häntä ja niinpä Rex kytkee telekommunikaattorin käyntiin. Pian Kauko huomaa.

- Hei, katsokaa tuonne. Joku viittilöi tuolla aivan kuin kutsuen meitä luokseen.

Pienikokoinen henkilö on noussut seisomaan kahvilan peräosassa ja huitoo kädellään meitä kohti. Astelemme hieman epäröiden peremmälle. Iloiselta näyttävä pieni stuntman onkin stuntwoman. Oto on nainen. Minulla on koko ajan ollut mielikuva rotevasta ja lihaksikkaasta miehestä, joka on valmis henkivartijaksi vaikkapa itse kuninkaalle. Miina vilkaisee nopeasti minua. Hän näyttää yhtä hämmentyneeltä kuin minäkin eivätkä pojatkaan ilmeistään päätellen osanneet odottaa heiveröistä tyttöä vierailumme emännäksi. Oto tervehtii meitä hymyissä suin.

- Te olette varmaankin tulleet tapaamaan minua? Olen Oto Katsoni.

Kättelemme vuoron perään ja istahdamme loosin suojaan. Pöydällä on kosketusnäyttö, josta tilaamme virvokkeita, jotka tarjoillaan ikivanhaan tapaan suoraan pöytään.

Julkaistu tiistaina 5.6.2018 klo 16:41 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 141
Seuraava
Jadetanssi - osa 143