Jadetanssi - osa 82

Allamme avautuu valtava turbiinihalli, jossa kymmenet ja taas kymmenet generaattorit pyörivät mitä ilmeisimmin hieroen sähköä maanalaisen joen vesivoimasta. Bomfelkin hämmästelee konesalin suuruutta ja mahtipontisuutta.

- Tuohan on suunnaton sähkölaitos!

Rex on yhtä äimistynyt ja kummastelee näkemäänsä.

- Kummallista että vielä tähän aikaan sähköä tuotetaan noin antiikkisilla välineillä.

Kaukokin oudoksuu maanalaista tehdasta.

- Mihin Fatima tarvitsee kaiken tuon energian, joka noilla laitteilla tuotetaan ja miksi kaikki tämä salamyhkäisyys?

Miina vie sanat suustani.

- Minä puolestani ihmettelen, miksi hän näyttää salaisen energialaitoksensa juuri meille. Olisihan hän voinut lukita meidät varmaankin johonkin toiseen huoneeseen, josta ei olisi ollut tällaista näkymää.

Kysymyksiä sinkoilee ilmaan ja minäkin voisin heittää jatkoksi muutaman. Tokenemme Fatiman ääneen, joka kuuluu huoneistoon kätketystä äänentoistolaitteistosta.

- Ystävät, olette varmasti väsyneitä ja haluatte levätä. Liittykää päivälliselle kello kahdeksan. Cosima noutaa teidät suureen ruokasaliin.

Vilkuilemme kukin rannekkeitamme tarkistaaksemme ajan. Toteamme, että meillä on vielä hyvin aikaa ennen Fatiman päivällistä, joten vetäydymme omiin huoneisiimme, tosin kortteerissamme on vain neljä huonetta, joten mestari Bomfel saa jäädä olohuoneeseen. Hänellähän on itse asiassa eräänlainen koti aina mukana, kun hänen persoonattomat aivonsa majailevat metallisessa kotelossaan.

Cosima ilmestyy ovelle tarkalleen kahdeksalta. Täsmällisyys lienee hyve Fatiman valtakunnassa. Seuraamme vaaleaan pitkään kimonotyyliseen asuun pukeutunutta neitoa pyöreän käytävän toiselle puolelle, josta laskeudumme kierreportaita alakertaan. Bomfelille portaat eivät tuota ongelmia, sillä hökötys leijuu sulavasti askelmien yli. Toisinaan mietin, että voisin minäkin pitää levitaatioasua ylläni ja vain liidellä ilmassa voimiani säästellen. Suuret kaksoisovet avautuvat ja astumme pitkänomaiseen ruokasaliin, joka on sisustettu vanhaan 1800-luvun englantilaiseen kartanotyyliin. Mahdottoman pitkä ruokapöytä halkoo tilaa. Äkkiseltään laskeskelen, että sen ympärille mahtuisi ainakin sata ruokailijaa. Fatima jo istuu pöydän kaukaisessa päässä odottamassa seuruettamme. Tuolit lipuvat automaattisesti pöydän alta meille istuttaviksi.

Julkaistu keskiviikkona 28.3.2018 klo 16:58 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 81
Seuraava
Jadetanssi - osa 83