Jadetanssi - osa 144

Vaihdamme tovin kokemuksiamme ja seikkailujamme kahvilan loosin suojissa. Oto kertoo työskentelevänsä nykyään vapaana taiteilijana näytellen pieniä rooleja virtuaaliproduktioissa. Yllättäen hänellä on meille houkutteleva ehdotus.

- Ystävät, haluaisitteko kokeilla virtuaalitodellisuutta? Studio on juuri saanut valmiiksi ihastuttavan rakkaustarinan, jossa sinä Rex tai Kauko voit esittää toista pääosaa tai vaihtoehtoisesti sinä Miina tai Kerttuli. Näissä produktioissa pääosan rooleja voi vaihdella napin painalluksella.

Miina taitaa olla innoissaan.

- Mistä se rakkaustarina kertoo?

Minäkin palan halusta saada tietää tarinan juonen, ja Otohan vastaa.

- Siinä mies löytää elämänsä naisen, ja he päätyvät pian yhteen. Onnea ei kuitenkaan kestä kovin pitkään, sillä pari eroaa uskottomuuden seurauksena, mutta palaa lopussa jälleen yhteen. Oikea nyyhkytarina siis. Miltä kuulostaa? Haluatteko kokeilla?

Meitä alkaa naurattaa jo pelkkä ajatuskin näennäisestä lemmentarinasta, mutta taidamme kaikki olla niin ujoja, että kieltäydymme kohteliaasti kokemuksesta. Oto ei anna periksi, vaan suostuttelee Kaukon kokeilemaan virtuaalirakkautta. Mies aluksi vastustelee, mutta Oton maanittelujen jälkeen suostuu lopulta. Oto vakuuttelee, että kaikki on täysin turvallista, mutta kaikki myös tuntuu hämmästyttävän aidolta. Itse hän kertoo esiintyvänsä vauhdikkaissa kaksintaistelukohtauksissa, joissa osallistuja saa kokeilla taitojaan aidontuntuisen vastustajan kanssa. Mammorassa on lukuisia studioita, jotka loihtivat toinen toistaan uskomattomampia produktioita näennäismaailmassa. Minua ainakin on alkanut kovasti kiinnostaa nämä simuloidut maailmat ja seikkaileminen niissä. Ehkäpä kohta pääsen ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemaan sellaista. Kävelemme Oton johdolla kulman taakse Universum-studioon ja astumme pienestä ovesta hämärään halliin. Seisahdumme pyörittelemään silmiämme, jotka kohta tottuvat heikkoon valaistukseen. Näemme vilkasta liikettä kaikkialla. Studiossa valmistetaan paraikaa useita produktioita, kuten Oto meille selittää. Kiertelemme hallin pienten työpajojen läpi syvemmälle, kunnes tulemme Oton työmaalle. Saamme nopean selostuksen virtuaaliproduktion tuotannosta. En oikein pysy kärryillä kaikesta tekniikasta, jota Oto meille selittää. Sen verran sain selville, että tuotannoissa käytetään oikeita esiintyjiä, joiden liikkeitä kuvataan. Jollakin tavoin tietokoneet kuuluvat asiaan, mutta kun olen niin onneton näitten tekniikoiden kanssa, menevät selitykset minulta osin ohi korvien.

Julkaistu torstaina 7.6.2018 klo 16:57 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 143
Seuraava
Jadetanssi - osa 145