Jadetanssi - osa 267

Hämmästyttävää, mestarin äänikin on muuttunut! Enää ei kuulu tuttua puhesyntetisaattorin sirinää, vaan oikein kunnon… hmm… miehen tai naisen ääni. Tuo androgyyninen asu on oivallinen valinta mestarille. Distinktioasuun liittyy näemmä myös äänen muutos. Olinkin havaitsevinani jo Miinan puheesta, että hänellä oli uusi sävy puheessaan samoin kuin Rexillä. Hilpeytemme häviää ja hymymme hyytyvät, kun palaamme taas tosiasioihin. Fatiman kasvoilla on aina tiukka ja pelottava ilme. Nainen lähtee maailmanomistajan elkein astelemaan ovelta muutaman porrasaskelman lattiatasolle. Fatima alkaa kiertää salia myötäpäivään ja hän on juuri nyt tulossa meidän suuntaamme. Minuun iskee pienehkö paniikki. Entä jos hän tunnistaa meidät? Kaksikko pysähtyy hetkeksi jokaisen ohittamansa pöydän äärelle tarkkaillakseen pöytäseuruetta. Rex rauhoittelee matalalla äänellä.

- Käyttäytykää aivan tavallisesti. Keskustelkaamme. He eivät tunnista ääntämme, koska distinktioasumme muuttaa sen. Huomio! Sieltä he tulevat!

Fatima ja Hälk pysähtyvät pöytämme läheisyyteen. Kuulen heidän keskustelunsa ja Fatiman aprikoinnin.

- Heidän täytyy olla tällä aluksella. Kukaan muu kuin mestari Bomfel ei liiku tuollaisella ikälopulla helipumpperilla, jonka näimme rahtikannella. Ja siellä missä on mestari Bomfel, täytyy olla myös hänen ystävänsä sekä tietysti jadepatsaani.

Hälk on tapansa mukaan vetänyt päänsä yli viittansa mustan hupun niin, ettei hänen kasvojaan tahdo nähdä, mutta ääni kuuluu hyvin.

- Emmekö vain voi murtautua heidän ajoneuvoonsa ja koluta paikkoja, kunnes löydämme patsaan?

Fatima kääntyy ja vastaa.

- Ei, se herättää liikaa huomiota, ja siinä koslassa on varmasti hälyttimet, joten emme pääse sisään paljastumatta. He saavat purkaa hälytyksen ja ojentaa patsaani minulle.

No jo on itsevarmaa puhetta Fatimalta! Tekisi mieleni oikein pamauttaa tuota pahatarta, mutta adrenaliinitasoni ei ole nyt niin korkealla, että uskaltaisin tehdä mitään näyttävää. Käteni hikoilevat. Onneksi kaksikko jatkaa matkaansa. He eivät tunteneet meitä, mikä on suuri helpotus. Fatima katoaa yleisömeren joukkoon, ja jännittynyt tilanteemme kirjaimellisesti laukeaa. Kauko uskaltaa ensimmäisenä avata suunsa.

- Nämä distinktioasut ovat oikein käteviä, mutta täytyykö meidän pitää näitä asuja nyt koko matkan ajan, jotta emme paljastuisi Fatimalle ja hänen käskyläiselleen?

Julkaistu sunnuntaina 21.10.2018 klo 10:46 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 266
Seuraava
Jadetanssi - osa 268