Jadetanssi - osa 75

Jeska senkin juudas!

Helipumpperi lentää tasaisella vauhdilla rannikolta kohti sisämaata ylittäen tuuhean metsän joidenkin kymmenien metrien korkeudella. Bomfel kääntyy paikallaan vastatakseen kysymykseen.

- Vien teidät Iso-Iitanne luokse. Voitte sitten palata kotiin ja toimittaa tämän viheliäisen patsaan sen omistajalle.

Rex muistaa kulkuvälineemme, joilla liikuimme rannikolla.

- Entä kohokoneet? Skootterit jäivät Mustan Maan parkkihalliin.

- Älkää niistä huoliko. Katsokaa!

Bomfel kytkee sisuskaluissaan lymyävällä kaukosäätimellä ohjaamon sivuseinällä olevan suuren näyttötaulun päälle. Ruudulle ilmestyy kuva, joka näyttää tulevan kohoskootterin keulasta. Siinä taitaa olla kamera. Seuraamme, miten skootterit käynnistyvät kauko-ohjauksella ja kohoavat kymmenisen senttiä ilmaan. Koneet lipuvat hitaasti paikoitushallin käytäviä pitkin Bomfelin ohjauksessa ja pysähtyvät nosto-oven eteen. Tunnistin havaitsee menolaitteet, ja ovi nousee. Kohokoneet ampaisevat vauhdilla ulos ja kiitävät kohti ilma-alustamme. Hetken kuluttua kuulen rahtiluukkujen äänen. Kuljettimet ovat kyydissämme. Bomfel jatkaa.

- Kas niin. Koneet ovat palautuneet.

Minua hieman oudoksuttaa tuo Bomfel, sillä hän käyttelee laitteita etäohjauksella tai sen tapaisella. En nimittäin näe mitään käsiä tai ulokkeita, joilla hän painelisi painikkeita tai nappuloita. Valot ja kuvaruudut vain välähtelevät, vaikka lähistöllä ei mikään liiku. Tunnen pientä inhoa, kun en tiedä, mitä kaikkea tuo kyborgi tekee metalliverhoilunsa sisällä puhumattakaan tuosta tummasta kuvusta ja mitä sen sisällä liikkuu.

Toisella kuvaruudulla näen, miten lähestymme paikkaa, jonne jätimme oman kulkuneuvomme. Rex nostaa kätensä ja alkaa painella rannekettaan.

- Tuolla on Iso-Iita. Poistan häivesuojauksen.

Tuttu rotiskomme ilmestyy näkyviin ja helipumpperi asettuu aivan sen yläpuolelle. Jäämme kellumaan paikoillemme, mutta vakaa laskeutuminen alkaa melkein välittömästi. Rahtiluukut avautuvat taas ja helipumpperi vajoaa kohti maata. Lentolaivamme on niin valtava, että se ahmaisee jopa suurikokoisen maastoautomme rahtitilaansa.

Bomfel selittää, mitä parhaillaan tapahtuu.

- Huomaatteko? Tämän lentoaluksen rahtitila on kuin tehty Iso-Iitallenne. Itse asiassa näin onkin, sillä ajoneuvonne kuuluu vanhaan sotakalustoon aivan kuten tämä lentokoneemmekin.

Julkaistu tiistaina 20.3.2018 klo 17:38 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Skrolli 1/2018
Seuraava
Jadetanssi - osa 76