Jadetanssi - osa 234

Kauko käynnistää keskustelun.

- Voisiko tosiaan olla niin, ettei tässä kirkossa ole kellaria vai eikö Beelius todellakaan tiedä alakerrasta mitään?

Otolla on mielipide.

- Tai voihan olla, ettei hän halua kertoa siitä meille.

Miina jatkaa.

- Minusta Beelius vaikuttaa vilpittömältä. Uskon, ettei hän tiedä kellarista mitään, jos se kellari nyt on edes olemassa.

Kauko myötäilee.

- Niinpä... Entäpä jos Anneli syötti meille pajunköyttä?

Rex tulee mukaan keskusteluun.

- Minä puolestani pidän Annelia uskottavana. Näittehän, miten peloissaan nuori neiti oli. Hän halusi auttaa meitä, koska tiesi meidän voivan auttaa häntä. Ehdotan, että kiertelemme vielä vähän ja tutkimme sopukoita, joihin tavallisia turisteja ei kuljeteta.

Talonmies Beelius on kadonnut turisteineen jonnekin kierroksellaan. Lähdemme nuuskimaan kirkon sokkeloita ja löydämme pian urkuparven takaa sivuseinillä olevat ovet molemmin puolin keskilaivaa. Rex avaa toisen oven ja hihkaisee.

- Hei, täällä on portaikko, joka vie alas!

Mitä kummaa? Portaikko, joka johtaa alas! Vastahan Beelius uskotteli meille, ettei kirkossa ole kellaria. Vilkuilemme ympärillemme. Beelius on turisteineen kirkon toisessa päässä, joten pujahdamme vaivihkaa ovesta portaikkoon. Mestari Bomfel leijuu äänettömästi perässämme. Alakerta on valaistu ja se näyttää olevan aktiivisessa käytössä. Tosin juuri nyt alakerrassa ei taida olla ristin sielua, mikäli ilmaisu tässä yhteydessä sallitaan. Availemme ovia, mutta ne johtavat joko varastokomeroihin tai työhuoneisiin. Rex aavistelee tilan olevan kirkon sakasti. Ainakaan alakerta ei ole hylätyn näköinen. Ounastelemme, että löytämämme sakaristo on vasta alkua. Olemme vakuuttuneita, että täältä löytyy tie salaperäiseen kellariholvistoon, kunhan vain ensin löydämme sen. Tutkittuamme sakariston ainakin päällisin puolin Miina lausahtaa ajatuksensa.

- Ei tämä nyt aivan kellariholvilta vaikuta.

Rexillä on oma mielipiteensä.

- Eipä niin, Beelius tuskin valehteli, sillä hänkään ei tarkoittanut tätä sakaristoa kellariksi. Tämä on paremminkin katutason alapuolella oleva alakerta. Meidän pitää jatkaa etsimistä. Jostakin löytyy salaovi tai salakäytävä kellariin. Minulla on tunne, että täällä on sellainen.

Julkaistu perjantaina 14.9.2018 klo 17:18 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 233
Seuraava
Jadetanssi - osa 235