Jadetanssi - osa 257

Korvassani kuuluu rahinaa. Mestari ottaa jälleen yhteyttä semitelepaattisesti eli ääneti. Kauko, joka on lukkiutunut helipumpperiin, saa ohjeita. Meidän on puolestaan suojauduttava tavalla tai toisella, sillä kohta pamahtaa, kun Kauko antaa koneemme pulssigeneraattorin sylkäistä jähmettävän elektromagneettisen laukaisun. Mestarilla on ehdotus. Hän levittää mekaaniset raajansa, ja me tartumme metallisiin käsivarsiin ja astumme koneellisten alaraajojen varaan. Sitten mestari leijuu korkeuksiin siksi aikaa, kun jähmeä panos vaikuttaa laiturilla. En ehdi ajatella mitään, kun mustasta metallikuutiosta erkanee metallivarret. Kuulokkeeseeni tulee tiukka käsky hypätä varsille. Teemme juuri niin. Astun muiden mukana mestarin sivuilleen levittämien jalustinraajojen päälle ja otan kiinni käsivarsiksi avautuneista ketaroista. Kuutio nousee äkisti ilmaan ja olen vähällä horjahtaa, mutta viime hetkellä otan koukkumaisen otteen ja saan pidettyä tasapainoni. Otollakin näyttää olevan hankaluuksia pysyä vauhdissa mukana. Hänen jalkansa lipsahtaa, mutta Rex ehtii tarttua Oton käteen ja vetää ystävämme takaisin riviin. Mestarilta tulee seuraava käsky.

- Kauko! Tulta!

Olemme nousseet joitakin metrejä laiturin yläpuolelle ja myös helipumpperin katon rajan yli. Hölmistyneet katseet alhaalla seuraavat leijuntaamme. Pääsimme yllättämään siivoojat ja heidän päällikkönsä. Suut ovat loksahtaneet avoimiksi ja silmät tuijottavat kummallista ilmassa leijuvaa porukkaamme. Kauko vapauttaa pulssin. Pulpahdus kaikuu hetken vuorenseinämien välissä. Laiturilla seisoneet heittiöt ovat jähmettyneet paikoilleen. Lähes välittömästi iskun päätteeksi mestari laskeutuu vauhdilla alas. Kauko avaa helipumpperin oven ja ryntäämme sisään minkä jaloistamme pääsen. Mestari antaa viime hetken ohjeet.

- Konnat eivät pysy jähmettyneinä kovin pitkään, sillä pulssin vaikutus on vain väliaikainen.

Aluksemme teräsovi kolahtaa kiinni. Ohjaamossa alkaa vilske, kun mestari käynnistelee koneita ja Rex kytkee elektroniikkasuojauksen päälle. Miehet selittävät, että sen avulla siivoojat eivät enää pysty kaappaamaan alustamme hallintaansa. Helipumpperi nousee ilmaan ja kaartaa jyrkästi oikealle. Katson ikkunasta kivettyneitä hahmoja asemalaiturilla. Pian siellä alkaa liikehdintä, kun yllättäen ilmennyt jäykistyminen alkaa helpottaa. Ajoneuvomme kiihdyttää yhä vain vauhdikkaampaan menoon. Kauko kummeksuu elektroniikkasuojauksen puuttumista alun perin, mutta mestarin selitys isosta energiankulutuksesta on järkeenkäypä.

Julkaistu keskiviikkona 10.10.2018 klo 18:29 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 256
Seuraava
Jadetanssi - osa 258