Jadetanssi - osa 73

Rex ei osaa kertoa, mitä hän teki, mutta yhtä kaikki lasivitriinin ovi on nyt auki. Pojat tutkivat tarkoin mahdollisia ansoja tai hälyttimiä, mutta tulevat siihen tulokseen, ettei patsasta ole sen kummemmin viritetty. Hikikarpalot valuvat Rexin ohimolta, kun hänen kätensä lähestyvät veistosta. Kauko avaa Jeskan hankkiman mustan kantolaukun valmiiksi. Miina vilkuilee hermostuneesti ympärilleen. Rex nostaa patsaan jalustaltaan. Olen havaitsevinani, että hänen kädet tärisevät. Veistos seisoo hetken ilmassa, kun odotamme mahdollista hälytystä. Mitään ei kuulu ja arvotavara katoaa kassin uumeniin. Kauko kiskaisee vetoketjun kiinni. Samalla hetkellä huoneeseen syttyy valot. Pelästymme, ja olen päästää alleni. Ovesta pursuaa sisään joukko valkoisiin judoasuihin pukeutuneita nuorukaisia. He asettuvat taisteluasentoon ja ovat kädet kohotettuina valmiita iskemään kimppuumme hetkellä minä hyvänsä. Kauko ojentaa kassin Miinalle ja karjaisee meille naisille.

- Menkää!

Otamme Miinan kanssa jalat allemme. Ehdin nähdä, miten Kauko asettuu itsepuolustusasentoon, mutta Miina nykii minua käytävään. Juoksemme käytävillä suin päin ulkoilmaan ja jäämme lähistölle odottamaan miehiä. Kävelemme hermostuneesti edestakaisin ja vilkuilemme rannekkeitamme sen toivossa, että pojat lähettäisivät edes jonkinlaisen viestin. Huokaisen helpotuksesta, kun näen Rexin juoksevan meitä kohti. Kauko on hänen kannoillaan, mutta niin ovat myös kymmenet judokat, jotka jahtaavat karkulaisia. Äkkäämme, että meidän on lähdettävä juoksuun. Suuntaamme kohti asemalaituria, mutta samaan hengenvetoon mietin, miten pääsemme kapseliin, kun perässämme ravaa tuollainen lauma vihaisia taistelijoita. Lautta ei ole niin iso, että voisimme loputtomasti juosta karkuun. Rex viheltää ja huikkaa kääntymään vasemmalle. Arvaan jo, että hän haluaa harhauttaa jahtaajamme. Tulemme areenan edustalla olevalle aukiolle. Kuulen yläpuolelta interferenssimoottorien tasaisen äänen. Miina kiljaisee.

- Katsokaa ylös! Helipumpperi!

Nostan pääni ja näen taivaalla lentoaluksen seisahtuneena paikoilleen aivan yläpuolellamme. Samalla hetkellä aluksen alapuolella oleva rahtiluukku avautuu ja sieltä putoaa neljä vaijeria. Katson hätääntyneenä Miinaan ja poikiin. Kaikki muut paitsi minä tuntuvat tietävän, mitä tässä nyt pitää tehdä. Miina työntää jalkateränsä vaijerin päässä olevan lenkkiin ja ottaa molemmin käsin kiinni metalliköydestä. Rex ja Kauko tekevät samoin, ja jostain saan yhtäkkiä tarmoa seurata muiden esimerkkiä.

Julkaistu lauantaina 17.3.2018 klo 16:48 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 72
Seuraava
Jadetanssi - osa 74