Jadetanssi - osa 127

Törmäämme jälleen salaperäiseen hallitukseen, joka näyttää ohjailevan yhteiskuntaa syvemmältä kuin olemme ymmärtäneetkään. Sotalordi mestari Bomfel ja nyt tämä tohtoritutkija Lebb Jodiga eli Gorba ovat kummatkin reippaasti yli satavuotiaita ja hallituksen ohjauksessa. Näille tyypeille on yhteistä heidän yhteinen taipaleensa kaksoissodassa, josta meille nykypolville kerrotaan vain voittajien kirjoittamaa historiaa. Gorba ei malta olla jatkamatta kertomustaan.

- Hallitus etsii kuumeisesti ratkaisua, miten meidän tärkeiden henkilöiden viisaus ja elämänkokemus saataisiin purkitettua keinotekoiseen säiliöön, jonkinlaiseen muistitietokoneeseen, ennen kuin elävät kudoksemme antavat lopullisesti periksi. Olen kuullut, että eräs prototyyppi jossakin pohjoisessa olisi jo melko pitkällä…

Gorba ei ehdi päättää virkettään, kun me huudahdamme kaikki yhteen ääneen.

- Mestari Bomfel!

Tajuamme juuri, että tuo Gorban mainitsema prototyyppi on ystävämme Bomfel. Mestarimme siis on kuin onkin hallituksen koekaniini. Ukko on hämmästynyt ilmeistämme ja haluaa tietää, mitä tarkoitamme. Rex selittää, että seurassamme pilvilinnan ulkopuolella on Pohjolan maagi, mestari Bomfel, joka on käytännöllisesti katsoen säilötty eräänlaiseen sähköiseen parafiiniin. Hänkin on hallituksen suojeluksessa ja mitä ilmeisimmin myös tärkeä henkilö. Gorba puistelee päätään.

- En tunne ystäväänne, mutta haluaisin todellakin tavata hänet. Kertomuksestanne päätellen hallitus on lähellä onnistumista.

Miina jää ihmettelemään.

- Onnistumaan missä?

Kaukolla on lähes kauhistunut ilme kasvoillaan, sillä hän on tainnut tajuta jotakin kammottavaa.

- Gorba, et kai vain tarkoita, että… hallitus on luomassa… ikuista elämää?

Kauko nieleskelee epäuskoisena lauseensa välissä. Gorba painaa päänsä alas kuin häpeillen tunnustustaan.

- Luulenpa niin… ikävä kyllä.

Tunnen, miten Miina ottaa kädestäni kiinni. Olemme hämillämme ja ehkä vähän sekaisinkin kaikesta kuulemastamme. Keinotekoista ja ikuista elämää! Tekoäly, androidit, kyborgit ja telebotit eivät siis vielä riitä! Olemme parhaillaan todistamassa ihmiskoetta, jollaista ei uskoisi tapahtuvan enää meidän aikanamme.

Julkaistu perjantaina 18.5.2018 klo 17:34 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 126
Seuraava
Jadetanssi - osa 128