Jadetanssi - osa 69

Edessämme oleva ovi avautuu ja sen takana seisoo kaksimetrinen hongankolistaja.

- Vieraat, käykää sisään!

Meidät on paljastettu ja yllätetty housut kintuissa. Unohdimme presenssianturit, joista Jeska puhui. Liikkeitämme on seurattu todennäköisesti pidemmän aikaa, mutta nyt on myöhäistä surra, kun maitotonkka on jo kaatunut ja mehut maassa. Käymme voimistelusalin puolelle noloina ja seuraamme pitkän huiskeaa miestä. Salissa on kymmenittäin henkilöitä, jotka ovat pukeutuneet perinteisiin valkoisiin asuihin. Ihmiset muistuttavat judokoita, mikä on pääteltävissä liikkeistä ja huudoista. Kuljemme seinän vierustaa salin päätyyn, jossa meidät laitetaan istumaan lattialla olevalle kaislamatolle. Sali hiljenee ja urheilijat siirtyvät laidoille istumaan jalat ristissä. Tuijotamme hallin toisessa päässä istuvia tuiman näköisiä miehiä, joiden keskellä on mitä ilmeisimmin näiden taistelijoiden mestari. Pukimista päätellen molemmin puolin vierellään hänellä on pidemmälle edistyneitä gladiaattoreita. Kuntosalissa vallitsee täysi hiljaisuus, jonka rikkoo mestarin kohoava käsi ja jokin yksisanainen käsky, josta en saa selvää. Sana on lyhyt ja ytimekäs ja saa heti liikettä vasemmassa kulmassa, josta nousee valkoiseen asuun pukeutunut voimailija. Hän kävelee eteemme ja jää seisomaan useiden metrien päähän.

- Harjoitusmestarimme toivottaa teidät tervetulleiksi ninjakouluun. Haluatte varmasti nähdä näytöksen ennen kuin päätätte liittymisestänne.

Rex katsoo miestä silmiin ja tuumaa sekunnin tai kaksi.

- Kiitoksia, kyllä, haluamme tutustua koulutukseenne.

Lakeija kumartaa kevyesti ja kääntyy paikallaan ja lohkaisee kovalla äänellä jälleen jonkin käsittämättömän sanan kohti salin päädyssä istuvaa mestarineuvostoa. Näen, miten keskimmäinen mies eli se mestarilta näyttävä harmaa-asuinen vanhempi heppu nyökäyttää päätään. Kuuluttaja palaa paikalleen, ja taas odotamme pitkät sekunnit täydellisessä hiljaisuudessa, jonka toistamiseen rikkoo mestariukon käden kohoaminen ja kovalla äänellä lausuttu sana, josta en taaskaan saa mitään selvää. Täällä näyttää keskustelu käyvän kovin niukkasanaisesti jollakin oudolla koodikielellä. Molemmilta laidoilta nousee rivin päästä lähinnä meitä kaksi nuorukaista, jotka astelevat rytmikkäästi ja tahdissa keskelle lattiaa tumman tatamin päälle. Miehet kääntyvät neuvostoa kohti ja kumartavat ja lopuksi he kääntyvät tosiinsa päin ja kumartavat toisilleen. Salamana alkaa kiivas ottelu, jossa jalat ja kädet heiluvat ja huudahdukset kajahtelevat. Taistelua kestää hetken, mutta se päättyy toisen nuoren jäädessä alakynteen.

Julkaistu tiistaina 13.3.2018 klo 17:58 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 68
Seuraava
Jadetanssi - osa 70