Jadetanssi - osa 205

Seuraamme endoskoopin välittämää kuvaa nenät kiinni näytöissä. Mikrokokoinen kamera leijuu sisään kulkuvälineeseen ja kiertelee tilassa kuvaten samaan aikaan kolmensadankuudenkymmenen asteen näkymää. Joudumme pian pettymään, sillä Fatiman ajokissa lymyää vain kolme pukumieheksi pukeutunutta robottia. Konemiehet ovat saaneet sähköshokin ja istuvat liikkumattomina katsoen kameralinsseillään tyhjyyteen. Mestari Bomfel ilmaisee tyytymättömyytensä.

- Fatima ja Hälk Folsan ovat päässeet livahtamaan. He eivät ole ajoneuvossa.

Mestari ei jää tutkimaan endoskoopin kuvaa vaan siirtyy toisen kuvaruudun äärelle. Nopeilla säädöillä monitorille ilmestyy karttapohja. Mestari selostaa aikeitaan.

- Lähetän tutkamajakat ilmaan ja yritän paikantaa karkulaiset.

Ulkoa kuuluu useita suhahduksia, kun lukuisat majakkatutkat ampaisevat taivaalle ja alkavat haravoida maastoa. Kuluu useita pitkiä minuutteja ennen kuin ohjaamossa kuuluu mestarin iloinen hihkaisu.

- Aha! Tuolla!

Yksi tutkamajakka on löytänyt liikkuvan hahmon, joka on matkalla lumiseen vuoristoon. Mestari mutisee ääneen.

- Ei ole epäilystäkään. Fatima kumppaneineen on liikkeellä eri välineellä. Ajokki, jonka juuri nappasimme, oli vain hämäystä ja tarkoitettu harhauttamaan meidät.

Mestari pyörähtää paikoillaan ja jakaa tehtäviä.

- Oto! Tule kanssani. Lähdemme levitaatiokiiturilla noiden kahden perään. Rex ja Kauko! Ohjatkaa te helipumpperi laaksoon ja odottakaa siellä meitä. Ajoneuvomme on liian iso ja kömpelö vuoristoisessa maastossa.

Rex ottaa välittömästi ohjat käsiinsä ja ehdottaa.

- Hyvä on! Liitymme omilla levitaatiokiitureilla joukkoonne, kun olemme laakson pohjalla.

Mestari ja Oto kiirehtivät ohjaamosta ruumaan. Bomfel huikkaa vielä matkalla viime hetken ohjeita.

- Voitte seurata monitoreista liikekamerani lähetystä.

Bomfel ja Oto istahtavat levitaatiokiiturin satulalle ja pinkaisevat matkaan. Mestarin kamerasilmät välittävät elävää kuvaa kaksikon menosta. Ohjaamon ikkunasta seuraamme, miten kiituri katoaa näkökentästämme. Katseemme siirtyvät suuren karttanäytön eteen, jossa mestarin ja Oton matka jatkuu karttanäytön pistettä seuraten.

Julkaistu sunnuntaina 12.8.2018 klo 11:47 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 204
Seuraava
Jadetanssi - osa 206