Jadetanssi - osa 271

Vuoraamme sen konesalista löytyneillä ääntä eristävillä ilmatäytteisillä pelastuslautoilla, jotta huoneesta mahdollisesti kantautuvat äänet eivät kuuluisi konesalin puolelle. Kun olemme valmiit, mestari kysyy.

- Kuka toimii houkutuslintuna?

Rex nostaa kätensä pystyyn.

- Minä voin houkutella Fatiman satimeen. Minua hän ainakin etsii ja minut hän tunnistaa helposti.

Miinaa askarruttaa eräs yksityiskohta.

- Hetkinen! Miten saamme Fatiman tuohon huoneeseen?

Oto pomppaa etualalle.

- Jätä se minun huolekseni! Minulla on suunnitelma…

Miina katsoo nuorta innokasta ninjasoturia.

- Minä uskon sen, mutta haluatko silti kertoa hieman tarkemmin suunnitelmastasi?

Oto selittää ottavansa aseet esille ja pakottavansa Fatiman kumppaneineen huoneeseen. No, saammepa sitten aikanaan nähdä senkin esityksen. Minua pelottaa ajatuskin Fatiman tapaamisesta. Päätämmekin Miinan kanssa pysytellä taka-alalla sillä aikaa, kun miehet ja Oto pelaavat uhkapeliään paholaisen kanssa. Vielä ennen kuin ryhdymme tositoimiin, Miina haluaa tarkennuksia.

- Vaikka saisimmekin vihollisemme satimeen, emme voi jättää heitä nääntymään putkaamme. Oletteko miettineet ruoka- ja juoma-asioita?

Mestari lienee miettinyt vastauksen tähän kysymykseen.

- Löysin yhdestä varastokomerosta tämän ruoka- ja juoma-automaatin. Se on tarkoitettu pelastusalukseen, mutta saa kelvata tähän tarkoitukseen.

Mestari siirtää pienen ravintoautomaatin huoneeseen. Laite pystyy ruokkimaan isonkin lauman viikoksi, joten siinä riittää ravintoa kahdelle pitkäksi aikaa. Ruoka tosin on synteettistä, mutta nykyään maukasta ja erittäin ravitsevaa. Käymme vielä kerran keskustelun yhdessä ollaksemme täysin varmoja suunnitelmastamme. Varmasti siihen on jäänyt aukkoja, mutta emme ehdi niitä nyt miettiä. Rex kapuaa takaisin yläkannelle etsiäkseen käsiinsä Fatiman ja johdattaakseen hänet viheliäiseen loukkuumme. Minua kieltämättä hieman hävettää tämä vehkeily, mutta ellemme toimi nyt, niin Fatima toimii ja parempi on, että me toimimme. Piiloudun Miinan kanssa konesalin laitepöytien taakse. Mestari ja Kauko ottavat paikkansa varastohuoneen läheisyydessä ja Oto on aseineen valmiina puskemaan pahaa aavistamattomat jahtaajamme kurjaan varastohuoneeseen.

Julkaistu torstaina 25.10.2018 klo 17:18 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 270
Seuraava
Syysliedellä 2018