Jadetanssi - osa 61

Shakki ja matti

Miina heittää miehen kadottua kysymyksen, mitä tarkoittaa "breku". Pääsen ylpeänä sivistämään joukkoamme kertomalla tietoni. Rex on tällä välin käynyt hotellin vastaanotossa.

- Varasin meille kaksi huonetta toistaiseksi. Me miehet otamme toisen ja naiset saavat toisen. Avauskoodi on jo ladattu rannekkeisiinne.

Hotellin pelkistetystä aulasta päätellen tämä ei ole mikään viiden tähden Ritz-hotelli. Vanha natiseva hissi kuljettaa joukkiomme kolmanteen kerrokseen, jossa kauhtunut käytävä ottaa meidät vastaan. Huoneemme ovi loksahtaa auki lukosta, kun lähestymme sitä. Meidän naisten huoneen numero on kolmesataakolmetoista ja puoli. Heh, vanhan uskomuksen mukaan hotelleissa ei ole huonetta numero kolmetoista. No, eipä tämäkään ole numero kolmetoista vaan kolmetoista ja puoli. Tapa se on tämäkin kiertää ikivanha myytti. Huoneemme ei ole hullumpi. Ainakin se on siisti, joskin sisustukseltaan köyhänpuoleinen ja vaatimaton. Väreissä ei ole iloteltu. Kaikkialla on maalarinvalkoista tai harmaata. Rex puhuu meille huoneestaan pikayhteydellä ja tiedustelee, josko lähdemme vielä lähistölle kiertelemään. Kello on jo yhdeksän illalla, enkä mielelläni lähtisi tuntemattoman Mustan Maan kaduille maleksimaan yön pimeydessä. Päätämme jäädä huoneisiimme ja menemme nukkumaan. Päivä onkin ollut täynnä seikkailuja alkaen aina jäätikön benjihypystä sukkulamatkaan imuputkessa. Tuskin maltan odottaa, mitä huominen tuo tullessaan.

Herään aamuauringon säteeseen, joka osuu suoraan silmiini sälekaihtimien välistä. Miina on jo jalkeilla.

- Nukuitko hyvin?

Vastaan nukkuneeni kuin tukki ja nyt mielin äkkiä jotain suuhunpantavaa. Pojatkin ovat heränneet, ja laskeudumme yhdessä hotellin aamiaishuoneeseen. Tiskillä odottaa perusaamiainen, johon emme tuhraa liikaa aikaa vaan täytämme kupumme kunnolla, kun tiedossa ei ole, milloin seuraavan kerran pääsemme lihapatojen ääreen. Kauko utelee päivän askareista.

- Mitä meillä on tänään ohjelmassa?

Rex on näemmä suunnitellut jo seuraavat askelkuviot ja paljastaa suunnitelmansa.

- Meidän on ensimmäiseksi löydettävä se ninjakoulu ja mahdollisesti kadonnut jadepatsas, jos se nyt ylipäätään edes on täällä.

Miina epäilee.

- Kuulostaa liian helpolta kaikkien näiden selkkausten jälkeen.

Rex jatkaa.

- Ehkäpä se eilinen ukonrähjä pystyy opastamaan meitä. Hänhän sanoi odottavansa ulkopuolella aamulla.

Julkaistu maanantaina 5.3.2018 klo 17:06 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 60
Seuraava
Jadetanssi - osa 62