Jadetanssi - trivia 2

Uusin romaanini marssittaa sivuillaan joukon hahmoja ja henkilöitä. Osan näistä henkilöistä olen kehittänyt jo yli kymmenen vuotta sitten. Ne ovat saaneet odottaa esiinmarssiaan kaikki nämä vuodet, kunnes nyt vihdoin toin aikojan sitten keksimäni nimet julkisuuteen. Monen nimen valinnassa olen jälleen käyttänyt sanaleikkejä. Esimerkiksi Sammitalon isäntä, Send Kurvice, on sanamuunnos ruotsinkielisistä sanoista kund service eli suomeksi asiakaspalvelu. Samaan tapaan olen loihtinut muitakin nimiä, joita esittelen tässä kirjoituksessa.

Henkilöt

Kerttuli Kangasrotko-Wesserwisser-Tyynimäki on ehdottomasti yksi kirjan päähenkilöistä. Hän on myös tarinan kertoja, joka selostaa hetki hetkeltä tapahtumia paikan päällä. Jadetanssi-romaani on kirjoitettu preesensissä eli kaikki tapahtuu nykyhetkessä. Kirjan alussa Kerttuli paljastaa kolmiosaisen sukunimensä kehitystarinan.

Rex Anglia on kirjan toinen kantava hahmo. Rexin nimen kehitin jo yli kymmenen vuotta sitten. En tuolloin vielä tarkalleen tiennyt, mihin käyttäisin tätä mainiota nimeä, mutta päätin, että hän on Jadetanssi-romaanin yksi päähenkilöistä. Rexin nimi on latinaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti suomennettuna: Englannin kuningas. Rex on tosin kaikkea muuta kuin kuninkaallinen, vaikkakin hänen suonissaan virtaa jumalallisten juomanlaskijoiden verta.

Miina Damer lukeutuu niin ikään romaanin päähenkilöihin. Tämänkin nimen kehittelin jo reilusti yli vuosikymmen sitten. Tuolloinkaan minulla ei vielä ollut selvää käyttötarkoitusta nimelle, mutta uusimmassa romaanissani Miina saa tärkeän roolin yhtenä etsivätoimiston dekkarina. Miinan nimi on mukaelma ruotsinkielisistä sanoista mina damer, joita suomennettuina käytetään tervehdittäessä muodossa "hyvät naiset".

Kauko Kaipuu on myös yli kymmen vuotta sitten ideoimani nimi. Kauko on Miinan ja Rexin ohella päähenkilö seikkailussa ja etsivätoimiston partneri. Nimi on muodostettu kaukokaipuu-sanasta.

Tom Orrow on tietyllä tavalla keskushenkilö, joskin hän esiintyy kirjassa harvakseltaan ja lähinnä vain alussa sekä lopussa. Tomin nimen olen muodostanut englannin kielen sanasta tomorrow, joka suomeksi tarkoittaa huomenna.

Sara Orrow on Tomin vaimo. Saran nimi on sanaleikki englanninkielisestä sanasta sorrow eli suomeksi suru. Sara kun lyhentää nimensä muotoon S. Orrow, muodostuu siitä kyseinen englanninkielinen sana.

Julkaistu sunnuntaina 23.12.2018 klo 16:43 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - trivia 1
Seuraava
Mele Kalikimaka