Jadetanssi - osa 95

Pysähdymme sukellusveneen keulan yläpuolelle ja telakoidumme pyöreään kulkukaivoon. Muutaman kolahduksen ja naksahduksen jälkeen laskeudumme yksitellen kuilusta batyskafin sisuksiin. Bomfel irrottaa aluksemme kauko-ohjauksella ja ohjaa sen muutaman kymmenen metrin päähän joen pohjalle parkkiin. Kuilu johtaa suoraan ahtaaseen vastaanottoaulaan, jossa pienen pöydän takana istuu liiaksi meikattu nuori nainen kimmeltävää hilettä tuuheassa pehkossaan. Jostakin kaukaa kuuluu rytmikkään musiikin jymy. Minulle disko on uusi tuttavuus, joten en tiedä, mitä täällä tapahtuu, mutta ensivaikutelma kieltämättä kiehtoo. Neiti tiskin takana vilkaisee meitä kiireestä kantapäähän ja pudistaa päätään kieltävästi. Oikean käden etusormi nousee ilmaan. Pitkä tekokynsi sojottaa kohti kattoa, ja sormi alkaa keikkua puolelta toiselle. Ymmärrämme eleestä, että jokin on pielessä. Emme taida kelvata sisään. Neiti laskee kätensä ja kääntää päänsä sivulle ja huikkaa verhon taakse.

- Myrole! Asiakkaita!

Verho heilahtaa ja sen takaa ilmestyy lyhyenläntä ja aavistuksen tukevahko mies, jolla on yllään valkoinen teepaita ja sen päällä musta nahkaliivi. Pikimustia hiuksia kaveeraa nenän alla paksu musta kalapuikko eli tuuhea viiksikasvatus. Niin ikään mustat tai tummat silmät kiiltävät ja miehen katse kiertää nopeasti meidät kuin skanneri. Pikkumies nostaa vasemman käden vatsansa päälle ja oikea käsi nousee sen tukemana pystyyn. Kämmen tekee heilahdusliikkeen, joka muistuttaa erehdyttävästi jotain kohtausta jostakin ikivanhasta elokuvasta, jonka nimeä en enää muista. Mies tervehtii meitä iloisella äänellä.

- Hyvää päivää ystävät! Päivähän nyt taitaa olla? Täällä pimeydessä ajan taju hämärtyy, heh, heh.

Myrole ottaa pari askelta ja kiertää ryhmämme tutkivalla ilmeellä. Mies pysähtyy eteemme ja käsi nousee harkitsevan ilmeen tueksi leuan alle.

- Hmmm… Taidatte tarvita hieman ehostusta. Noissa vetimissä ette pääse diskoon. Tulkaa!

Musta verho avautuu, ja Myrole johdattaa meidät isoon pukuhuoneeseen, jossa on suunnaton määrä erilaisia kiiltäviä ja värikkäitä asuja rekkikaupalla.

- Teidän pitää olla asianmukaisesti pukeutuneita. Valitkaa näistä mieleisenne. Sitten voitte jatkaa diskon puolelle.

Sukellamme vaatetankojen väliin ja alamme peuhata pukimien kanssa. Miina löytää itselleen heti vaaleat pitkät, polviin asti ulottuvat saappaat, joiden pinta kimmeltää kattovalojen loisteessa.

Julkaistu keskiviikkona 11.4.2018 klo 17:43 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 94
Seuraava
Jadetanssi - osa 96