Jadetanssi - osa 48

Rex 6 - jeti 0

Bomfel lähestyy ryhmäämme laatikkonsa pyöristä kantautuvan vaimean hurinan saattelemana. Voin kuvitella, miten kamerat tumman lasikuvun alla tarkkailevat meitä, sillä olen kuulevinani pietsomoottorien synnyttämiä ajoittaisia surinoita kameroiden kääntyillessä. Rex astuu askeleen eteenpäin ikään kuin ottaakseen isäntämme vastaan.

- Arvon mestari Bomfel, me olemme yksityisetsiviä. Minä olen Rex Anglia ja tässä vierelläni on Kauko Kaipuu.

Kaukolla on taas hänelle tyypillinen huoleton ilme ja rento hymy kasvoillaan ottaessaan puheenvuoron hetkeksi.

- Hyvää päivää!

Metallinen, tumma ääni vastaa.

- Päivää ja tervetuloa.

Rex jatkaa ja ojentaa osoittavan kätensä kohti Miinaa ja minua.

- Tässä on Miina Damer ja hänen vierellään ystävänsä Kerttuli… anteeksi, Kerttuli, mutta en enää muista sukunimeäsi.

Miinakin tervehtii ja yrittää parhaansa mukaan pelastaa Rexin onnettomasta muistikatkoksesta.

- Hyvää päivää! Ystäväni tässä vierelläni olkoon vain Kerttuli, sillä hänen sukunimensä Kangasrotko-Wesserwisser-Tyynimäki on kenelle tahansa liian pitkä muistettavaksi ensimmäisellä kerralla, vai mitä Kerttuli?

Katsahdan Miinaan ja vedän leveän hymyn huulilleni. Sitten katseeni käy hetken isäntämme suunnassa.

- Hyvää päivää minunkin puolestani! Olet oikeassa Miina, voitte kaikki kutsua minua Kerttuliksi. En lainkaan pahastu siitä. Olen tämän joukkion eräänlainen avustaja.

Bomfel toivottaa minutkin tervetulleeksi. Taaksemme muodostuu kolmiulotteiset virtuaalinojatuolit, ja istahdamme kukin omiin laiskanlinnoihimme. Tuoli on uskomattoman mukava ja pehmeä, vaikka onkin vain silmälumetta. Bomfel esittää aiheellisen kysymyksen.

- Ystävät, mikä tuo teidät luokseni?

Rex ottaa puheenjohtajan roolin ja kertoo toimeksiannostamme ja lyhyestä seikkailustamme kiinalaiskorttelissa. Wilbert on alkanut tarjoilla meille virvokkeita. Eteemme ilmestyy materialisoitunut lumepöytä. Bomfelin majassa käytetään näemmä näitä haihtuvia huonekaluja, jotka ovat melko tyypillisiä ainakin yleisötiloissa, sillä niillä säästetään varastointitilaa ja ne ovat nopeasti uudelleenluotavissa tilanteen mukaan.

Julkaistu maanantaina 19.2.2018 klo 19:01 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 47
Seuraava
Jadetanssi - osa 49