Jadetanssi - osa 227

Rex näppäilee tottuneesti hotellin nimen navigaattoriin ja jättää ohjat Iso-Iitan automaattipilotille. Suunnistaminen kaupungissa, jossa katuja on niin paljon, että ne on numeroitu nimien loputtua kesken, on käytännössä mahdotonta ilman navigointilaitetta. Alkuun Fitter Bungersin liikenne vaikuttaa kaaokselta, mutta tarkalleen ottaen se on hyvin järjestäytynyttä. Ajoneuvot nimittäin kulkevat täysin automaattisesti eivätkä ihmiset edes saa ohjata kulkuvälineitään keskustassa. Täydellisesti itseohjautuvat menopelit ovat paikallishallinnon lain mukaan pakollisia, eikä keskustaan ole asiaa ilman autopilottia. Autot eivät ole ainoita kulkuvälineitä tässä ällistyttävässä liikennesolmussa. Ihmiset liikkuvat kaupungissa mitä ihmeellisimmillä välineillä alkaen aina joukkokulkuvälineistä lentäviin kapseleihin. Liikennemuotoja on niin maan päällä, ilmassa kuin maan allakin vettä ja vedenalaisiakaan unohtamatta. Miljoonien asukkaiden liikuttelu vaatii kaikki mahdolliset kulkuvälineet köysiradoista alkaen. Matkalla Annelin mainitsemalle hotellille saamme Iso-Iitalta liikennetiedotteen.

- Ystäväiset, emme pääse hotelliin edessä olevien ruuhkien takia. Reittioppaani ehdottaa, että Anneli taittaa loppumatkan kofferttigondolilla. Sopiiko, jos pysähdyn seuraavan gondoliaseman kohdalle?

Anneli ei epäröi.

- Iso-Iita, minulle sopii vallan mainiosti!

Automme tekee jyrkän käännöksen oikealle ja kiihdyttää sivukatua pitkin renkaat soiden tukkoisten pääväylien ohi. Seisahdumme laitakaupungin gondoliaseman alapuolelle. Jonot täälläkin ovat pitkät, mutta ne etenevät hyvää vauhtia. Tyhjiä gondoleita tulee asemalle koko ajan lisää ja ne täyttyvät nopeassa tahdissa. Sadat ellei tuhannet kofferttigondolit ampaisevat matkaan halkoen ilmaa vieden matkustajansa määränpäähän. Sinulle, rakas kaksituhattaluvun lukija, kofferttigondolit ovat taatusti uusi tuttavuus, sillä tällaisia kulkuvälineitä ei ollut vielä kaksituhattaluvun alussa. Gondoli kuljettaa yhtä matkustajaa kerrallaan eli se on eräänlainen henkilökohtainen yhden hengen vaunu. Kulkuväline on erittäin kätevä, sillä sitä ei tarvitse ohjata. Riittää, kun vain kertoo ääneen määränpäänsä, niin gondoli lähtee liikkeelle ja vie matkustajan kohdettaan lähimmälle asemalle. Kofferttigondolit ovat yksinkertaisia ilma-aluksia ja ne siis kulkevat ilmassa. Niillä on aivan omat kulkureittinsä, jotka eivät risteä muiden ilmassa reissaavien alusten kanssa. Fitter Bungersin ilmatila onkin vilkas ja sen eri kerroksissa liikkuu jos jonkinlaisia laitteita.

Julkaistu torstaina 6.9.2018 klo 18:23 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 226
Seuraava
Jadetanssi - osa 228