Jadetanssi - osa 272

Kello käy kurjan hitaasti. Aikaa on kulunut jo ties kuinka pitkään, eikä mitään ole vielä tapahtunut. Minua jännittää niin, että käteni ovat taas alkaneet hikoilla. Sydän jyskyttää. Odotamme pitkään, mutta nyt portaista kuuluu ääniä. Rex on ottanut jalat alleen ja kipittää portaat alas. Pian ilmestyy hänen jälkeensä mustiin pukeutunut hahmo. Se on Hälk Folsan, joka varovasti askeltaa portaita. Muutaman askeleen päässä seuraa Fatima Peso, jonka kovapohjaisista korkokengistä lähtee kaikuva kopse. Päättäväisistä askeleista ei voi erehtyä. Rex harppoo varaston eteen ja jää odottamaan. Sydämeni iski juuri muutaman ylimääräisen kierroksen. En totta vie halua noiden kahden katalan kumppanin kynsiin. Fatima pysähtyy portaiden alapäähän.

- Rex, mihin pyrit?

Rex vastaa oikeaa kättään kutsuvasti heiluttaen.

- Fatima, minuthan sinä haluat… ja sen jadepatsaan.

Fatima lähestyy varoen. Hän selvästi aavistaa jotain. Hälk on jo edennyt lähelle Rexiä. Pannahinen! Valot sammuivat! Vain pieni tuikku kantautuu portaiden yläpäästä. Silmäni eivät näe mitään. Kuulen suhahduksen ja samalla portaikon lähellä välähtää sininen valokaari. Oto on yllättänyt Fatiman ja työntää tätä nyt keskemmälle. Sähkösapelin sininen valo valaisee niukasti tapahtumia, mutta silmäni tottuvat hiljalleen hämäryyteen, ja alan erottaa tummia hahmoja. Kuulen Oton käskevän äänen.

- Liikettä, Fatima!

Lähes samanaikaisesti välähtää toinen kirkas valo enteellisen suhahduksen saattelemana, kun etäämmällä mestari Bomfel on ottanut oman sähkösapelinsa esiin. Näen sinisenä kaartuvia liikkeitä ilmassa. Mestari yrittää pakottaa Hälkiä liikkeelle. Hälk vastustelee ja iskee sauvallaan mestarin valokaareen. Kirkkaankeltaiset kipinät sinkoilevat kaikkialle. Samanlainen taisto näyttäisi alkavan Oton ja Fatiman kesken. Portaikon edustalla on niin ikään syntynyt kipinöivä mittelö. Rex ja Kauko ovat voimattomia ilman aseita, vai ovatko sittenkään? En tiedä, mikä kolahdus lattiaan osui, mutta jotakin raskasta ilmassa lensi kohti taistelevaa kaksikkoa. Ja nyt kolahti toinen painava esine niin, että tunsin jysähdyksen aiheuttaman tärinän allani. Miina ottaa kädestäni kiinni. Häntäkin pelottaa tämä kaksintaistelu. Kamppailu saa yhä enemmän kierroksia. Siniset valokaaret välkkyvät ilmassa ja kipinöinti on kiivastunut. Sauvojen ja sapelin ilmaa halkovat liikkeet kuuluvat humahduksina ja säkenöivät iskut muistuttavat sähköpurkauksia. Nyt kuuluu kiljahdus! Hyvänen aika, mitä tapahtuu?

Julkaistu lauantaina 27.10.2018 klo 14:36 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Syysliedellä 2018
Seuraava
Jadetanssi - osa 273