Jadetanssi - osa 223

Kevyt tussahdus menopelimme laidoilta on merkki siitä, että räjähdepanokset ammuttiin tunnelin seiniin. Kiihdytämme jälleen. Kuulen vaimean kumahduksen, kun räjähteet laukeavat. Heti perään ryskyy ja rytisee tunnelin seinämien sortuessa ja kivimassan vyöryessä alas. Tutkakuva monitorissani näyttää meitä seuranneiden pisteiden pysähtyneen. Päättelen, että tunnelin sortuminen ja sitä seurannut kivivyöry on satanut jäljittäjiemme niskaan. Alamme lähestyä tunnelin suuta. Vauhtimme on melkoinen, mutta laantuu päästyämme lähemmäksi maanpintaa. Istuimeni onneksi joustaa tässä höykytyksessä ja absorboi kaikenlaiset töyssyt ja heilautukset. Iso-Iita laukoo taas huomautuksiaan.

- Emme tainneet päästä eroon vihulaisista!

Katsahdamme näyttöjämme. Meitä seuranneet pisteet ovat taas ilmestyneet tutkakuvaan ja uusia pisteitä näyttäisi odottavan meitä tunnelin ulkopuolella. Rex rauhoittelee.

- Plasmakilpi on yhä suojanamme. Yritän kuitenkin karistaa jahtaajat kannoiltamme.

Pysähdymme tunnelin mutkaan ja käännämme automme pystyyn. Alkaa hidas ja vaivalloinen kapuaminen kohtisuoraan ylös. Rex selittää, ettemme voi kiihdyttää, koska hakaketjut eivät kestä kovaa kyytiä. Voimme vain toivoa, etteivät lumilinna vartiokoneet saavuta meitä. Huokaisen helpotuksesta, kun saan kuulla, että olemme vihdoin maanpäällä ja tunnelin suulla. Käännämme auton vaakatasoon ja pinkaisemme pakoon hippulat vinkuen.

Sinijuovaiset säteet valaisevat yön pimeyttä ympärillämme. Lumilinnan vartiokoneet ovat mitä ilmeisemmin metsästäneet meitä ulkosalla koko yön ja nyt havainneet ulostulomme. Polttavat säteet osuvat kallioseinämiin ja höyryävä savu on osoitus siitä, että nyt on tosi kyseessä. Tutkamonitori käy villinä. Kaikkialla on varoitusvaloja ja pisteitä näyttää ilmestyvän yhä lisää. Automme tekee äkkinäisiä kaarroksia puolelta toiselle väistellessään ammuksia. Joukko lentäviä kapineita lähestyy takaa kovalla vauhdilla ja saavuttaa meidät. Näen sivuikkunasta, että koneelliset pörriäiset ovat piirittäneet automme. Rex ja Kauko ahkeroivat kojelaudan edessä keksiäkseen keinot pörriäisten karistamiseksi. Plasmakilpi suojaa ainakin vielä toistaiseksi, mutta pörriäisten hyökkäykset uhkaavat lopulta läpäistä suojauksemme. Iso-Iitalla on ehdotus.

- Pahalta näyttää pojat ja tytöt! Nuo pörriäiset pomppivat päällämme kuin juntat. Suojakilpi ei kestä pitkään. Saanko ehdottaa ioniultimaatin käyttöä?

Julkaistu sunnuntaina 2.9.2018 klo 12:02 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Runokirjan julkistustilaisuus
Seuraava
Jadetanssi - osa 224