Jadetanssi - osa 169

Professorin naama venähtää pettyneeksi. Hän olisi varmaankin halunnut tietää enemmän laboratorionsa menneisyydestä, mutta mestarin muisti lienee pyyhitty. Borloff kuitenkin jatkaa aseman esittelyä.

- Vai niin, sepä ikävää. Tulkaa, kierretään asemaa, niin näytän teille, mitä muuta täältä löytyy.

Ryhmämme lähtee proffan perässä kiertelemään asemaa. Aloitamme oikeanpuoleisesta käytävästä, joka johtaa pitkälle ja syvälle laitoksen uumeniin. Käytävän varrella on lasiseiniä, joiden läpi näemme sisätiloihin. Salit ovat enimmäkseen tyhjiä. Siellä täällä on joitain rähjäisiä kalusteita, tyhjiä hyllykköjä ja papereita levällään pitkin lattioita. Kymmenien metrien mittaisen käytävän päässä pysähdymme risteykseen, ja Borloff osoittaa kädellään käytävää, jota juuri kuljimme.

- Asemaa halkoo viisi tällaista käytävää. Ne jakavat tämän maanalaisen laitoksen viiteen yhtä suureen osastoon. Katsokaa, aseman ulkolaidalla kiertää korridori, joka yhdistää kaikki nämä säteittäiset käytävät. Korridoria pitkin voi siis siirtyä aseman eri osiin tai vaikka kiertää koko asema ympäri.

Kurkistamme korridoriin, joka haarautuu vasemmalle ja oikealle. Borloff jatkaa ja haluaa kiinnittää huomiomme päätyseinän oveen.

- Jokaisen käytävän päässä tässä korridorin risteyksessä on pelastuskapseli tämän oven takana.

Professori painaa oven vieressä olevaa painiketta, ja ovi avautuu.

- Kapseli on kaksikerroksinen ja kumpaankin kerrokseen mahtuu kaksikymmentä henkilöä kerrallaan. Yksi kapseli voi kuljettaa kaikkiaan neljäkymmentä henkilöä. Pelastuskapseleita on viisi eli jokaisen käytävän päässä. Näitä käytetään hätätilanteessa. Kapselissa on rakettimoottori, joka nostaa sen salamannopeasti pinnalle.

Tutkimme kukin vuorollamme pelastuskapselia, joka muistuttaa hissiä. Lattiasta johtaa tikkaat kapselin alaosaan, jossa on toinen kerros. Jatkamme kierrosta korridoria pitkin seuraavaan risteykseen. Suuret lasiset väliseinät erottavat osastot käytävistä ja lasien läpi näemme esteettä osaston sisälle. Ohitamme jälleen suuren hallin, jossa on jokunen vanha työpöytä ja muita kalusteita. Tämä lienee ollut joko toimistotila hallintoa varten tai työntekijöiden asuinsijat. Kierrettyämme muutaman risteyksen ohi palaamme yhtä käytävää pitkin takaisin pyöreään hissiaulaan, josta hetki sitten lähdimme tutustumaan sisätiloihin. Borloff vie meidät laboratorio-osastoon, jonne hän on koonnut erinäisiä teknisiä laitteita ja vimpaimia, ja kertoo niistä innoissaan, mutta en juurikaan ymmärrä mitään.

Julkaistu Saturdayna 7.7.2018 klo 11:37 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Time Jam: Valerian ja Laureline
Seuraava
Jadetanssi - osa 170