Jadetanssi - osa 252

Ovien takana on suuri sali, jonne astumme. Halli on kuin valtaistuinsali, jonka perällä on koroke istuimineen… ja istujineen. Seisahdumme korokkeen eteen ja jäämme siihen riviin seisomaan. Reseptiorobotit lentävät tiehensä ja salissa vallitsee hetken hiljaisuus. Mahtavalla istuimella istuu liikalihava mies ja hänen vierellään huomattavasti laihempi naishenkilö. Tukeva mies on pukeutunut upeaan silkkiasuun ja mahtailee kuin kuningas. Hän nojautuu hieman eteenpäin.

- Tervetuloa siivousliikkeeseeni! Olen Jerta Paasus ja tämän siivousosaston päällikkö.

Siivousliike! Kuulinko nyt varmasti oikein? Jerta Paasuksella on rauhallinen, matala bassoääni, ja hän näyttää kaikkea muuta kuin siivoojalta. Siivouspäällikkö jatkaa.

- Pahoittelen, että keskeytin matkantekonne, mutta täälläpäin ei ole yleensä kovin vilkas liikenne, ja meidän on tartuttava kaikkiin mahdollisiin tilaisuuksiin.

Mestari Bomfelin äänestä välittyy tietynlainen ärtyneisyys.

- Aiotteko ryövätä meidät?

Jerta nojautuu taaksepäin. En tiedä, mistä tuo valkokarvainen kissa hänen syliinsä pomppasi, mutta nyt se kehrää miehen sylissä Jertan silitellessä sen kiiltävää karvaa. Matala ääni tuntuu kaikuvan suuressa salissa.

- Ymmärrätte varmaan, että meidänkin on elettävä tavalla tai toisella. Autamme vain teitä pääsemään eroon turhasta roinasta, jota teille varmasti on vuosien mittaan kertynyt nurkkiinne. Me siivoamme kulkuvälineenne… ja vieläpä aivan ilmaiseksi!

Kauko arvaa Jertan puheet.

- Verhoatteko rosvoilun siivoukseksi?

Jerta hymähtää.

- Arvon vieraani, pyydän hieman kunnioitusta ammattikuntaamme kohtaan. Emme käytä tuollaista rahvaanomaista termiä toiminnastamme. Liiketoimemme kestävät kyllä päivänvalon ja ovat kaikin puolin laillisia.

Miinakin on saanut puheeseensa ärtyisyyden merkkejä.

- Kertokaapa, miksi olette tuoneet meidät tänne?

Jerta laskee kattinsa lattialle ja nojautuu jälleen eteenpäin.

- Kuten kerroin, autamme teitä ajoneuvonne siivouksessa. Kulkuvälineenne saatte toki pitää, mutta ylimääräiset ja teille varmastikin tarpeettomat materiaalit kuljetamme maksutta pois.

Jerta puheineen kuulostaa kaikin puolin huvittavalta.

Julkaistu keskiviikkona 3.10.2018 klo 18:12 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 251
Seuraava
Jadetanssi - osa 253