Jadetanssi - osa 268

Vaara on hetkeksi ohi, mutta vain hetkeksi. Fatima voi yllättää meidät milloin tahansa. Miina oudoksuu tapahtumaa.

- Miten kummassa Fatima on tällä samalla kelluvalla kulkuvälineellä?

Kaukolla on omat epäilyksensä.

- Sen täytyy olla puhdas sattuma. Ei hän voi mitenkään tietää, että me matkustamme samalla aluksella kuin hän. Kuulittehan itsekin, että hän oli nähnyt helipumpperimme rahtitilassa.

Rex yrittää rauhoittaa tilannetta.

- Olen samaa mieltä. Kyseessä on ennalta arvaamaton yhteensattuma. Meillä ei ole mitään hätää niin kauan kuin pidämme nämä hassut naamiaisasut yllämme.

Luotan Rexiin ja kumppaneihin. Kylmät käteni alkavat taas lämmetä, kun pahin jännitys on ohi. Salin valot himmenevät ja valaistus kohdistuu lavalle. Oto on huomannut saman.

- Hei, katsokaa! Kohta tapahtuu jotain tuolla lavalla!

Käännymme lavan suuntaan kuten kaikki muutkin ympärillä tekevät. Kohta lavalle asteleekin tuttu mies. Se on Wouldiwas, joka kuuluttaa illan ohjelmaa. Valkoiseen pukuun ja mustaan kauluspaitaan sonnustautunut gigolo loikkii pitkin harppauksin takaisin kulissien taakse ja samalla alkaa musiikki soida. Miina herättää huomiomme.

- Kuulitteko tuon? Juontaja kuulutti juuri, että seuraava ohjelmanumero on "Jadetanssi". Mutta eikö se ole myös sen meidän patsaamme nimi?

Rex katsahtaa meitä ja toteaa samaa.

- Minäkin kuulin aivan oikein. Kummallista, miten ihmeessä kaikki tämä nyt liittyy matkaamme ja siihen kuumaan taideteokseen?

Olemme kaikki ällikällä lyötyjä. Emme keksi mitään järkeenkäypää selitystä kaikille näille hasardeille. Ajatuksemme herpaantuvat, kun lavalle ilmestyy kymmenittäin vähäpukeisia tanssijoita, jotka esittävät rytmikkään tanssin. Ryhmän keskellä käyskentelee tyylikkäästi pukeutunut laulajatar. En saa sanoista selvää. Ne ovat joko ikivanhaa murretta tai sitten laulu on vain niin korkeatasoista, etteivät sanat kuulu selkeästi musiikin pauhun yli. Alan vähitellen ymmärtää esityksen nimeä. Laulajatar on pukeutunut vihreää kokopukuun aivan kuin se meidän vihreä jadepatsaammekin. Tanssin sanoma jää minulle epäselväksi. Ehkä niistä sanoista pitäisi saada jotain selville, jotta ymmärtäisin, mistä tässä tanssissa on kysymys. Ainakin musiikki on hienoa ja kaunista, eikä tanssiesityksessäkään ole mitään vikaa. Vilkaisen toisella silmällä, miten muut ryhmässämme ottavat esityksen vastaan.

Julkaistu maanantaina 22.10.2018 klo 18:05 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 267
Seuraava
Jadetanssi - osa 269