Jadetanssi - osa 110

Mitä kaikkea kätkeytyykään Bomfelin kopan sisään? Katselen muiden tavoin hämilläni mustankiiltävää vartta, joka voisi hyvin käydä alkeellisesta proteesista. Mestari ei taida sittenkään olla niin kädetön kuin ensi alkuun voisi kuvitella. Bomfel selittää ulokkeensa toimintaa.

- Tällä monitoimityökalulla voin irrottaa säleikön.

Jälleen metallirasia kohoaa ylös ja alkaa ruuvata proteesillaan ilmanvaihtokanavan edessä olevaa säleikköä pois paikoiltaan. Magneettisella otteella mestari poistaa metalliverkon ja tutkii sen takana olevaa ventilaatiojärjestelmää. Pitkät minuutit kuluvat, kunnes saamme vihdoin kuulla mestarin koneelta kalskahtavaa ääntä.

- Ystävät, joudumme vetämään vesiperän. Tätä kautta on mahdotonta paeta.

Katsomme toisiimme epäuskoisina. Mestari kiinnittää suojaverkon takaisin ja laskeutuu lattialle kertomaan havainnoistaan.

- Ilmanvaihtokanava on aivan liian ahdas ja toisekseen syvemmällä kanavassa on lisää verkkoja, joiden ilmeinen tarkoitus on estää liikkuminen ventilaatiojärjestelmässä.

Olemme lähtöpisteessä, mutta samalla ovelta kuuluu ääniä. Ovi avautuu ja kuulemme taas käskyn seurata saattajiamme. Meidät marssitetaan ruumahalliin, missä helipumpperimme on pysäköitynä. Fatima seisoo lentoaluksemme edustalla hajareisin lakeija vierellään. Ilmeestä päätellen nainen on raivoissaan.

- Missä jadepatsas on?

Ne olivat selkeät sanat, jotka muodostivat hyvin yksinkertaisen kysymyksen. Mitä ilmeisimmin rosmot eivät ole löytäneet patsasta, jonka Bomfel on kätkenyt niin hyvin, ettemme mekään tiedä sen olinpaikkaa. Fatima ottaa pari askelta eteenpäin kohti ryhmäämme.

- Onko minun purettavat tämä rakkine alkutekijöihinsä vai kerrotteko suosiolla, missä patsaani on?

Rex rypistää otsaansa ja vastaa kiukkuiselle velhottarelle.

- Fatima, patsas ei ole sinun etkä saa sitä!

Naisen silmät salamoivat suurta vihaa. Kasvoille piirtyy entistä ilkeämpi ilme ja vasemmassa kädessä oleva musta kaksimetrinen sauva kääntyy kallistuneesta asennosta pystysuoraksi.

- Hah! Vai en saa! Hälk Folsan! Tee tehtäväsi!

Tuon sanottuaan Fatima iskee sauvansa lattiaan niin, että se kumahtaa hallissa pitkän kaiun saattelemana. Hälk Folsan nostaa huputetun päänsä ja kohdistaa keltaisilla silmillään katseensa suoraan meitä kohti.

Julkaistu sunnuntaina 29.4.2018 klo 8:50 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 109
Seuraava
Jadetanssi - osa 111