Jadetanssi - osa 262

Ei aivan lemmenlaivaristeily

En erota enää terää pyörimiseltä. Meteli nousee niin, että korvia huumaa. Kuulosuojaimet tulivat todella tarpeeseen. Porakoneen teline nousee ylös ja ulottautuu luukusta kohteeseensa. Samalla alkaa metallinen kirskunta, kun terä jauhaa rosvokoplan aluksen pohjaan reikää. Mestarin salainen ase on tosiaan tehokas, sillä reikä on jo valmis, enkä ehtinyt tässä edes kissaa sanoa. Pora laskeutuu nopeasti alas. Sen terä hehkuu oranssin värisenä kitkan synnyttämästä kuumuudesta. Lavetti kierähtää muutaman asteen ja luukun alapuolelle asettuu laukaisulaite. Jälleen luukusta nousee kone, joka tällä kertaa vie demolointilaukaisimen ulos. Mestari ohjailee toimitusta ja lähettää destruktiopanoksen matkaan. Katselen silmät ymmyrkäisinä kaikkea tätä toimitusta ja miten nopeasti kaikki käy. Laukaisimen pullautettua panoksensa se laskeutuu takaisin asehuoneeseen. Kattoluukuksi muuttunut lattialuukku kolahtaa kiinni. Mestari antaa meille seuraavat ohjeet.

- Panos laukeaa muutaman sekunnin kuluttua. Palatkaamme ohjaamoon, sillä kun panos on tehnyt tuhonsa, pyristelemme irti roistojen otteesta ja käännän sitten aluksen.

Kiiruhdamme tikkaita alas ohjaamoon. Ulkoa kuuluu melkoinen jysäys ja kulkupelimme tärähtää uhkaavasti. Olemme pudonneet maahan, mutta onneksi vain lyhyen matkan. Istumme aloillamme levitaatiopuvut yhä yllä, kun mestari Bomfel alkaa kääntää alusta. Seuraan droonin välittämää kuvaa ulkopuolelta. Yllämme on savuava lentoalus, jonka pihtimäiset otteet ovat irronneet. Nousemme ilmaan. Alus kääntyy satakahdeksankymmentä astetta karistaen samalla vihollislentoaluksen kimpustaan. Huokaisen helpotuksesta. Näen taas kaiken normaalissa asennossa. Helipumpperi kiihdyttää vauhtiaan, ja ampaisemme pakoon, minkä moottoreista saamme irti. Drooni telakoituu asemaansa. Varmistamme monitoreistamme, ettei meitä enää seurata, mutta kaikki näyttää rauhalliselta. Taisimme vihdoin päästä eroon Jerta Paasuksesta ja hänen siivoojajoukostaan. Rex on huojentunut, mutta muistuttaa jälleen tosiasioista.

- Pääsimme ehkä eroon noista maantierosvoista, mutta edessämme on vielä pitkä matka ennen kuin olemme takaisin kotikaupungissamme Blandannanissa. Mitä tahansa voi ilmestyä matkallamme.

Kauko on samaa mieltä.

- Siinä olet oikeassa. Tämä seikkailu on tuskin vielä päättynyt.

Minä sen sijaan alla olla täynnä tätä seikkailua. Toivon jo, että pääsemme kotiin ilman suurempia vastoinkäymisiä.

Julkaistu maanantaina 15.10.2018 klo 17:49 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 261
Seuraava
Jadetanssi - osa 263