Jadetanssi - osa 126

Keskitymme kuuntelemaan Gorban elämäntarinaa. Vanhus jatkaa.

- Kaksoissodasta on aikaa hyvän matkaa toistasataa vuotta. Tutkijaryhmämme tehtävänä oli suunnitella uusia aseita hallitukselle ja sen asevoimille. Laboratoriomme tuotti liukuhihnalla uusia innovaatioita, joista monet ovat yhä tänä päivänä arkisessa siviilikäytössä. Levitaatioasut ja leijuvat kulkuvälineet lienevät teille tuttuja. Ne kaikki ovat tutkimusryhmämme luomuksia aivan kuten on hoverttikin. Voin sanoa, että hovertin kehittäminen oli suurin ja arvokkain saavutuksemme, joskin sen ominaisuudet ylittivät kaikki optimistisimmatkin odotukset. Laite koettiin niin vaaralliseksi sodankäynnissä, että kaikki sodan osapuolet päättivät yksimielisesti kieltää sen käytön sotatoimissa. Ihmeellinen keksintömme tuhottiin ja kaikki sen implementaatiot prototyyppeineen hävitettiin. Tai melkein kaikki…

Kauko keskeyttää, sillä häntä on jäänyt askarruttamaan Gorban pitkä ikä ja sen salaisuus.

- Kaksoissodastahan on tosiaan jo yli sata vuotta! Miten ihmeessä olet pysynyt elossa näin pitkään?

Ikämies vaihtaa asentoa ja yrittää tehdä olonsa mukavammaksi.

- Elämääni on pitkitetty keinotekoisesti. Enemmän kuin kaksi kolmasosaa ruumiistani on joko proteeseja tai siirrännäisiä. Tämä respiraattori on vain yksi näkyvistä apuvälineistäni. Sydämeni syntyi yli sata vuotta minun syntymäni jälkeen ja on onnettomuudessa kuolleen kansalaisen minulle luovuttama. Huonokuntoiset jalkani on korvattu jo aikoja sitten proteeseilla. Vasen käteni on niin ikään keinotekoinen. Molemmat silmäni on korjailtu useaan otteeseen. Korvani on korvattu kuulokojeilla. Voisin jatkaa tätä varaosaluetteloa vielä pitkään. Minut on siis käytännössä kursittu kasaan yhä uudelleen. Jonkin elimen petettyä olen saanut nopeasti uuden. Luulen, että vain aivoni ja osa luustostani ovat enää alkuperäisiä.

Miinakin osallistuu keskusteluun.

- Älysi ja aivotyöskentelysi muutoinkin vaikuttaa uskomattoman terävältä ollakseen lähes kaksisataavuotiaita.

Rex yhtyy toteamukseen.

- Kuka tai miksi sinua pidetään tuolla tavoin keinotekoisesti hengissä?

Gorba on silminnähden turhautunut vastaamaan kysymyksiin.

- Olen salaisen tutkimusryhmämme viimeinen elossa oleva jäsen ja siksi tärkeä henkilö hallitukselle. Kukaan muu ei tunne laboratoriomme salaisuuksia niin kuin minä.

Julkaistu torstaina 17.5.2018 klo 18:19 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 125
Seuraava
Jadetanssi - osa 127