Jadetanssi - osa 63

Tuttu kähinä saa meidät kääntymään ympäri.

- Kiäh, täälhän te luudaatte, kiäh!

Eilisestä tuttu koukkuselkähän se siellä pääsi yllättämään meidät kesken merinäköalan ihailumme. Rex on tuumivan näköinen ja varmaankin käyttelee parhaillaan simultaanitulkkariaan. Hän sanoo varovasti.

- Moi!

Tuonko tervehdyksen hän nyt vain oli saanut tulkkikoneelta? Eipä ollut kovin kummoinen vastaus miehelle. Ukko jatkaa.

- Tarviikste jeesii, kiäh?

Nyt minunkin korvaani kuuluu tulkkarikoneen käännös. Mies kysyi, josko tarvitsemme apua. Mainio tämä konetulkki, joskin se on hieman hidas etenkin silloin, kun se kuulee jotain hyvin vanhaa murretta tai vaikkapa nyt tällaista muinaista slangia. Rex selittää, että olemme tulleet oikeastaan shakkiotteluun, mutta haluaisimme tutustua myös ninjakouluun. Tämän ninjakoulun kuultuaan ukon silmät avautuvat suuremmiksi ja ilme muuttuu salaperäisemmäksi.

- Vai ninjaskole!

Ukkopaha toppuuttelee meitä ja muistuttaa, että eikö meidän pitänyt mennä ensin shakkiotteluun. Peli on huomenna, ja mies haluaa esitellä meille paikkoja sekä tietysti pelihallin, jossa pidetään paljon puhuttu shakkiottelu. Saamme eräässä välissä tietää ukkelin nimen, sillä hän suostuu pienen maanittelun jälkeen esittäytymään. Mies kertoo nimekseen Jeska Mandeera, mutta pyytää meitä kutsumaan häntä vain Jeskaksi. Paljon muuta ikämies ei itsestään kerro ja tuntuu muutenkin välttelevän henkilökohtaisuuksia. Kiertelemme aluksen kannella Jeska oppaanamme ja ihmettelemme lähes kaikkea näkemäämme. Laivan alkuperäkin selviää Jeskan esittelyssä. Oikeastaan tämä ei ole mikään laiva vaan vanha hylätty meritukikohta, joka on valmistettu aikoinaan kelluvaksi puolustuspatteristoksi mahdollista sotaa varten. Sotaa ei kuitenkaan koskaan tullut ja niin valtava hökötys jäi käyttämättömäksi, kunnes Mustan Maan väki omi sen tarkoituksiinsa. Viranomaiset olivat hyvillään, kun kaiken maailman asosiaalit ja raggarit keskittyivät yhteen paikkaan ja pois muun muassa Blandannanin kaltaisten suurkaupunkien kaduilta. Täysin ei rikollisuus ole kadonnut ihmisten ilmoilta. Se vain on siirtynyt maan alle ja pois silmistä ja näköjään tänne Mustaan Maahan. Lautan pinta-ala on riittävän suuri tekemään Mustasta Maasta pienen kaupungin, jossa on kaikesta päätelleen toimiva ja tarkka järjestys.

Julkaistu keskiviikkona 7.3.2018 klo 18:21 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 62
Seuraava
Jadetanssi - osa 64