Jadetanssi - osa 270

Kytkemme naurettavat naamiaisasut pois päältä ja palaamme taas omaan tuttuun olemukseemme. Mestari taittuu kokoon ja kääriytyy takaisin mustaan kuutioonsa. Hämmästelen joka kerta hänen transformaatiotaan, johon en taida tottua koskaan. Nousemme pöydästä heti tanssiesityksen päätteeksi. Mietin vielä hetken, miten tanssi liittyi matkaamme ja meihin. Saattoiko se olla puhdas yhteensattuma vai piileekö esityksen takana jotain? Palaamme hyttiosastolle ja pakkaudumme kaikki miesten sviittiin suunnittelemaan karmeaa ihmiskaappaustamme. Oto aloittaa.

- Teemme näin… etsimme jostakin tyhjän huoneen tai varastokomeron. Houkuttelemme sitten Fatiman ja Hälk Folsanin tuohon huoneeseen ja lukitsemme oven. Yksinkertaista, eikö?

Rex on tavoilleen uskollinen ja epäilee.

- Hmm… kuulostaa liian helpolta. Oletko varmasti miettinyt kaiken loppuun asti?

Oto pyörittelee silmiään.

- Mikä voi mennä vikaan?

Rex toppuuttelee.

- Monikin asia, ystäväiseni. Entä jos joku avaa huoneen oven ja päästää pahalaiset pälkähästä? Hehän voivat metelöidä niin, että joku kuulee heidät oven läpi.

Otolla on taas vastaus valmiina.

- Etsimme mahdollisimman syrjäisen huoneen, vaikkapa konesalista, jossa moottoreiden pauhu peittää alleen kaiken muun metakan.

Mestari on jo valmiina toimintaan.

- Hyvä on, lähdetään nyt etsimään sitä putkaa, niin päästään tästäkin ongelmasta eroon.

Hiippailemme hyttisektion käytävillä ja vilkuilemme alati taaksemme ja kulmien taakse siltä varalta, että Fatima pääsee yllättämään meidät ensin. Kulku konesaliin on lukittu, mutta mestari tiirikoi sähkölukon helposti. Laskeudumme jyrkät metalliportaat alas humisevaan saliin, jossa valtavat koneet tuottavat energiaa pintaliitäjän kulkua varten. Työnnämme korvatulpat korviimme, sillä meteli nousee sitä mukaa, kun lähestymme konesalin ydintä. Salin seinustalla on lukuisia ovia, joita availemme vuoron perään. Ensimmäiset komerot osoittautuvat liian pieniksi ja ahtaiksi ja niissä on jo valmiiksi paljon tavaraa. Päädymme jonkin aikaa kuljettuamme syrjäiselle alueelle, josta löytyy yllättävän tyhjä varastohuone.

Julkaistu keskiviikkona 24.10.2018 klo 18:10 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jadetanssi - osa 269
Seuraava
Jadetanssi - osa 271